Sökning: "Försurning av mjölk"
Hittade 2 uppsatser innehållade orden Försurning av mjölk.
1. Livscykelanalyser i praktiken – funktionella enheter, systemgränser och miljöpåverkanskategorier i analyser av animaliska livsmedel.
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : År 2050 förväntas världens befolkning att uppnå 9 miljarder människor och samtidigt stiger efterfrågan på livsmedel såsom kött-, ägg- och mjölk (FAO, 2012). Om detta ska vara möjligt behöver livsmedelsproduktionens miljöpåverkan minska avsevärt. LÄS MER
2. Mjölkens ureahalt och mjölkkornas kväveeffektivitet
L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Jordbruket står för en stor del (90 %) av ammoniakutsläppen I Sverige och nötkreaturen står för 71 % av dessa utsläpp. Ammoniak är en kväveförening som kan ge upphov till miljöproblem som övergödning och försurning. LÄS MER
Resultatsidor:
1