Sökning: "FISK risk"
Visar resultat 1 - 5 av 55 uppsatser innehållade orden FISK risk.
1. Har intag av fet fisk effekt på kognitiv funktion hos barn under tio år?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Syfte: Syftet med denna systematiska översiktsartikel var att undersöka det vetenskapliga underlaget för om intag av fet fisk har effekt på kognitiv funktion hos barn under tio år. Metod: Sökningar gjordes i databaserna PubMed och Scopus efter randomiserade kontrollerade studier. LÄS MER
2. Is omega-3 from algae a good substitute to fish oil – in human nutrition?
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Polyunsaturated fatty acids have been proven to be important for human health, especially the omega 3 and 6. Humans cannot synthesise these fatty acids by themselves and need therefore to get them from external sources. Omega-6 is found in many different foods, such as flaxseeds, walnuts, and vegetable oils. LÄS MER
3. Effekten av kemiska bedövningsmedel vid olika typer av fiskhantering
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Kemiska bedövningsmedel används för att göra fiskarna lättare att hantera och minska skaderisken. Syftet med denna litteraturstudie var att identifiera vilka kemiska bedövningsmedel som används vid olika typer av fiskhantering. LÄS MER
4. Effekt av medelhavskost i jämförelse med habituell kost eller low-fat, high-complex carbohydrate diet på mängden Faecalibacterium prausnitzii i tarmmikrobiotan
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sammanfattning Titel: Effekt av medelhavskost i jämförelse med habituell kost eller low-fat, high-complex carbohydrate diet på mängden Faecalibacterium prausnitzii i tarmmikrobiotan. Författare: Louice Spjuth och Jessica Hansson Catenot Handledare: Klara Sjögren Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2021-05-25 Bakgrund: Medelhavskost består av en hög andel frukt, grönsaker, fisk, skaldjur, vitt kött samt en hög andel enkel- och fleromättat fett. LÄS MER
5. Essential young-of-the-year fish macrophyte habitats along the swedish east coast : Evaluation of representativity of marine protected areas and pressures on habitats in the Gulf of Bothnia
Master-uppsats, SLU/Dept. Of Aquatic ResourcesSammanfattning : Along the coastal zone of the Baltic Sea high productivity habitats form important areas for many organisms, including young-of-the-year (YOY) fish. Habitats consisting of aquatic vegetation provide YOY fish with important services, such as refuge from large predators and food sources. LÄS MER