Sökning: "Farmer groups"
Visar resultat 21 - 25 av 84 uppsatser innehållade orden Farmer groups.
21. Materialisation of emergent farmers in a Malawian context : a privileged class’ positioning in agricultural transformation
Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Emergent farmers have rapidly increased in numbers on the sub-Saharan African continent during the last couple of decades. The main interest in this study lies in how emergent farmers have materialised as a class in a political economic context and historical process and what societal impact they have had. LÄS MER
22. Soaking and fermentation of Lupin seeds to improve their nutritional properties
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Lupin seeds contain like many other grains and legumes the mineral inhibitor phytate. The presence of this anti-nutrient decreases the bioavailability of minerals such as zinc and iron. LÄS MER
23. Taxing meat : an analysis of narratives from Swedish news articles
Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : A narrative analysis was performed using news articles from Sweden to explore the narratives around taxing meat in Sweden. Online articles published between 01/01/2017 – 31/12/2018 were found using a keyword search for meat tax (köttskatt). LÄS MER
24. Varför satsar lantbrukare på miljöåtgärder i sina företag? : en studie av motiv och resultat
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : Stora expansioner och modernisering inom lantbruket kräver rationalisering och effektivisering inom livsmedelsproduktion med ett oavbrutet arbete inom energieffektivitet på gårdsnivå. Som lantbrukare och jordägare ligger det ett stort ansvar med att förvalta jordbruksmarkens bördighet och bevara de naturliga resurserna till nästkommande generation. LÄS MER
25. Relationsmat, det nya gamla sättet att handla mat : direkta försäljningskanaler för relationsmat samt om REKO-ring relationsmatkonsumenter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Matskandaler och onödiga tillsatser i maten har påverkat livsmedelskonsumenters förtroende för livsmedelsindustrin samtidigt som en ökad klimatmedvetenhet och kunskap om hur dagens matproduktion påfrestar klimatet har fått konsumenter att ifrågasätta livsmedelskedjan och hur och var maten produceras. Intresset för att handla mer närproducerad mat ökar och det nya begreppet relationsmat som främst anammats av olika REKO-ringar i Sverige är på uppgång och har uppmärksammats av konsumentgrupper som vill gynna den lokala ekonomin, handla ekologiskt, minska matmil och veta mer om ursprunget till sin mat. LÄS MER