Sökning: "Feed intake"

Visar resultat 1 - 5 av 222 uppsatser innehållade orden Feed intake.

  1. 1. Shifting focus from yields to food supply : an evaluation of the ‘number of people fed per hectare’ indicator at farm and national level

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ida Ekqvist; [2024]
    Nyckelord :Land use efficiency; Sustainability indicators; Agricultural productivity; Food production;

    Sammanfattning : The challenge of feeding a growing global population while reducing the pressure on climate and ecosystems has gained much attention in research over the last decades. A crucial yet often overlooked aspect in research addressing this complex challenge is the efficiency of food production in meeting nutritional needs within the constraints of global cropland resources. LÄS MER

  2. 2. Tiaminbrist på idisslare : hur vanligt är det med symtom i Sverige?

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Johan Turnstedt; [2024]
    Nyckelord :CCN; cerebrocortikal nekros; PEM; polioencefalomalaci; enkätstudie;

    Sammanfattning : Tiamin är ett vattenlösligt vitamin essentiellt för många djur, inklusive människor. Idisslare producerar normalt tillräckligt med tiamin via mikrober i våmmen, men brist kan ändå uppstå vid särskilda förhållanden. LÄS MER

  3. 3. The Impact of Oat and Fruit Consumption on Short-Chain Fatty Acid Production

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Johanna Margaretha Schilder; [2023]
    Nyckelord :short-chain fatty acids; SCFAs; diet; gas chromatography; serum; mice; applied nutrition and food chemistry; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : This study explored the importance of short-chain fatty acids (SCFAs) in maintaining gut health and how different diets affect their levels. Blood plasma and serum samples from mice subjected to two intervention studies on oats and fruits were analysed to determine SCFA concentrations. LÄS MER

  4. 4. Evaluation of liver and fur copper concentrations in dairy cows : in relation to dietary intake of copper and molybdenum

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Ida Hansen; [2023]
    Nyckelord :copper; copper status; dairy cow; fur; liver; molybdenum; ruminant;

    Sammanfattning : Koppar (Cu) har en avgörande roll i flera viktiga metaboliska funktioner och är en essentiell mineral för idisslare. Kopparbrist kan resultera i ett flertal problem som påverkar djurets hälsa och produktion, men även överutfodring av Cu kan resultera i allvarliga kliniska symptom på grund av ackumulering av Cu i levern. LÄS MER

  5. 5. Dairy cow copper status in molybdenum rich areas : focus on copper excretion in faeces, urine and milk

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Lisa Stensson; [2023]
    Nyckelord :dairy cow; ruminant; copper; molybdenum; antagonist; excretion;

    Sammanfattning : Koppar (Cu) är ett essentiellt spårämne med flertalet funktioner hos idisslare men både över- och underutfodring kan ha negativa effekter på djurets hälsa och produktion. Utöver det interagerar Cu med andra mineraler i våmmen vilket minskar tillgängligheten av Cu i tunntarmen. LÄS MER