Sökning: "Fermentation"
Visar resultat 21 - 25 av 293 uppsatser innehållade ordet Fermentation.
21. Solid-state fermentation of the microalgae Scenedesmus sp. for improved conservation and protein digestibility
Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik; Lunds universitet/Bioteknik (master)Sammanfattning : As part of a research grant aimed at producing chicken feed from the novel microalgae Scenedesmus sp., called the ReMAPP project, this thesis investigates opportunities to increase the conservation potential and protein digestibility utilizing solid-state lactic acid fermentation and commercial enzyme additives. LÄS MER
22. Har surdegsbröd någon påverkan på mättnad efter måltid?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Bakgrund: Övervikt och fetma fortsätter att öka i världen och är ett globalt folkhälsoproblem med stor samsjuklighet. För att förhindra fortsatt ökning av övervikt och fetma krävs ett långsiktigt förebyggande arbete och förändring av individers kostvanor. LÄS MER
23. Förbättrar fermenterad soja lipidnivåer?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Syfte: Undersöka om fermenterade sojaprodukter har en effekt på lipidnivåer hos vuxna med riskfaktorer för utvecklandet av hjärt- och kärlsjukdomar jämfört med inget intag av sojaprodukter Metod: Insamling av data skedde i de två databaserna Scopus och Pubmed. Mesh termer som användes var ‘’Soy Foods’’, “Fermentation” och “Lipids” etc. LÄS MER
24. Production of filamentous fungal biomass on waste-derived volatile fatty acids for ruminant feed supplementation and it's in vitro digestion analysis
Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Single cell proteins such as that of edible filamentous fungal biomass are considered as a promising sustainable source of animal feed supplementation. Filamentous fungi can be cultivated on different organic substrates including volatile fatty acids (VFAs) such as acetic, propionic, and butyric acids. LÄS MER
25. Real time estimations of kLa and viscosity in a fermentation pilot plant
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Sammanfattning : Fermentation is a process that utilizes live microorganisms to produce different biological products such as enzymes. The oxygen mass transfer rate is often the limiting factor in aerobic fermentations and thereby an important process parameter. LÄS MER