Sökning: "Fiskkonsumtion"
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade ordet Fiskkonsumtion.
1. Fiskkonsumtion under och efter graviditet : En kvantitativ enkätstudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund Graviditeten är en period då många kvinnor lägger till, undviker eller begränsar vissa livsmedel. Fiskkonsumtion under graviditet har många hälsofördelar både för fostret och för mamman. Trots detta tenderar kvinnor att minska sin fiskkonsumtion under graviditeten. LÄS MER
2. Hur ett certifieringsorgan kan bidra till en hållbar värdekedja : en fallstudie om Svenskt Sigills nya certifiering
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Med miljöföroreningar och överfisket i världshaven står fiskbranschen inför stora utmaningar för att ställa om till ett mer hållbart fiske. Landbaserade system för fisk- och skaldjursproduktion är en relativt ny produktionsform som uppkommit där systemen har en uppbyggnad likt ett kretslopp. LÄS MER
3. Humanexponering för PFOS via konsumtion av egenfångad fisk från vattendrag runt Stockholm
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : BAKGRUND: Per- och polyfluorerade alkylsubstanser, PFAS, är ett samlingsnamn för en stor grupp mycket stabila substanser. Vissa PFAS är klassade som persistenta, bioackumulerbara och toxiska (PBT-ämnen) och har en negativ hälsoeffekt på människor och djur. LÄS MER
4. RÅ
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : In the development of the project ROUGH, a fishmarket on Skeppsbron, the following pair of words have been central: “Out- and Through views”, “Massive and Light” and “Clashes and Meetings”. Out- and Through views has affected the location of the building. LÄS MER
5. Miljömärkningens betydelse för fiskkonsumtion : en intervjustudie
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Aquatic Sciences and AssessmentSammanfattning : Fisk har under senare år uppmärksammats som ett nyttigare och mer miljövänligt alternativt till kött. Efterhand har det dock kommit larm från forskare runtom i värl-den att fisket inte sker på ett miljömässigt uthålligt sätt, vilket således hotar både fiskbestånd och livsmiljöer. LÄS MER