Sökning: "Food Frequency Questionnaire"
Visar resultat 6 - 10 av 21 uppsatser innehållade orden Food Frequency Questionnaire.
6. Kunskap och compliance hos djurägare vid allergi hos hund
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Förekomsten av allergier ökar i samhället, både hos människor och våra husdjur. Anledningarna kan vara många och både genetik och miljön vi lever i kan vara orsaker till detta. För att ta reda på vilken eller vilka allergier en hund lider av krävs olika utredningar. LÄS MER
7. Antimicrobial resistance in indicator Escherichia coli from medium-sized swine herds in North-eastern Thailand
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Antimicrobial resistance (AMR) is a fast growing global threat in several perspectives. In medicine the antimicrobials are crucial in the treatment of some diseases and without the antimicrobials those diseases might be fatal. LÄS MER
8. Kostvanor hos överviktiga och feta ungdomar i Uppsala
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Övervikt och fetma är ett allt större problem i världen och idag dör en större andel människor till följd av för hög vikt jämfört med för låg vikt. Med ökande vikt ökar även problem med sämre folkhälsa samt kostnader för samhället blir högre. LÄS MER
9. Estimating Carbon Footprint : A quantitative analysis of greenhouse gas emission related to human behavior and diet in Västerbotten.
Master-uppsats, Umeå universitet/Epidemiologi och global hälsaSammanfattning : Background and objective: Researchers have been looking for a way to predict future emission rates, and come up with explanations on how to tackle the issue of global warming through changes in individual behavior for decades. The focus of these studies have, on the other hand, focused more on nutritional bases rather than cultural. LÄS MER
10. Nutrient intake of adolescents with celiac disease and their non-celiac counterparts : A comparative study of Swedish 14-year-old boys and girls on gluten-free diet with a non-celiac, gender- and age-matched control group
Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Abstract Introduction: Following a strict gluten-free diet means exclusion of many staple foods such as traditionally made bread, flour, pasta, and whole grain products that are largely included in the Swedish daily diet. Such exclusions of vital resources could have harmful consequences on nutritional status and cause nutritional hazard, if they are not substituted with appropriate alternatives. LÄS MER