Sökning: "Food Price Crises"

Hittade 5 uppsatser innehållade orden Food Price Crises.

  1. 1. Konsumenters inställning till lokalproducerade livsmedel och svensk livsmedelsproduktion : samt vad det finns för utmaningar och möjligheter för verksamheter som erbjuder detta

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Miljövetenskap

    Författare :Elin Björklund; Lisa Jörnstedt; [2022]
    Nyckelord :food safety; small scale; locally produced; consumer and attitude.; livsmedelssäkerhet; småskalighet; lokalproducerat; konsument och inställning.;

    Sammanfattning : Behovet av att se över kopplingarna mellan livsmedelsförsörjningen, hållbarhet och suveränitet - vid tillhandahållandet av livsmedel - har ökat i och med en instabil och osäker omvärld. En ökad lokal och småskalig livsmedelsproduktion skulle på ett nationellt plan kunna göra livsmedelssystemet mer robust och resilient vid eventuella störningar. LÄS MER

  2. 2. Changed Buying Behavior in the COVID-19 pandemic : the influence of Price Sensitivity and Perceived Quality

    Magister-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för ekonomi

    Författare :Alexandra Vancic; Gustav Filip Arne Pärson; [2020]
    Nyckelord :Buying behavior; COVID-19; pandemic; price sensitivity; perceived quality; buying behavior in crises; meat consumption; fruits and vegetables consumption;

    Sammanfattning : A global crisis struck the world in the shape of the COVID-19 pandemic at the beginning of 2020. As a result, supermarkets have experienced panic buying behaviors, empty store shelves, out of stocks, and a large increase in online sales. LÄS MER

  3. 3. Konkurrerar hållbarhetsmärkningar med varandra? En kvantitativ studie om konsumenters preferens för ekologisk och närproducerad märkning

    C-uppsats, Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för marknadsföring och strategi

    Författare :Emil Suko; Einar Carlsson; [2018]
    Nyckelord :Sustainability; Eco-labels; Organic food; Locally produced food; Consumer behavior;

    Sammanfattning : Along with the European agricultural crises in the early 90's, consumers became more aware of what they ate, demanding a system for evaluating the quality of food and beverage. As a response, producers and retailers launched sustainable food labels, as a sign of quality and the environmental footprint of their goods. LÄS MER

  4. 4. Food price inflation in Ethiopia - A case study of price transmission and unofficial trade from Djibouti, Kenya and Sudan to Ethiopia.

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för nationalekonomi med statistik

    Författare :Charlotte Lindberg; [2014-02-10]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : During the recent global food price crises, in 2008 and 2011, Ethiopia had experienced an extreme inflation. The effect on long-term has been shown to determine the domestic prices which is a surprising result for a country like Ethiopia with a little international trade. However, the unofficial-trade has become an increasing matter in the region. LÄS MER

  5. 5. Local Implications of Higher Global Food Prices : A Study of Poverty and Possibilities in Zambia

    Kandidat-uppsats, Institutionen för livsvetenskaper

    Författare :Troili Siri; [2011]
    Nyckelord :Hunger; Farming; Development; Food Price Crises;

    Sammanfattning : The purpose of this study is to examine how the global food price crisis 2007-2008 affected poor people in Zambia. The study is supposed to find out how the high world market prices of food were transmitted to Zambia and what impacts the high prices had on the poor people in rural and urban parts of Zambia. LÄS MER