Sökning: "Food Retail Stores in Sweden"

Visar resultat 1 - 5 av 32 uppsatser innehållade orden Food Retail Stores in Sweden.

  1. 1. Evaluating the potential of circular food waste management : A focus on insect feed utilization

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Jenny Eliasson; [2023]
    Nyckelord :Circular economy; Circular Business Models; BSF; Mealworm; Barriers; Drivers; Cirkulär ekonomi; Circkulära affärsmodeller; Soldatfluga; Mjölmask; Barriärer; Drivkrafter;

    Sammanfattning : Approximately a third of all food produced globally is thrown away, causing both unnecessary environmental impact and unnecessary costs for producers and consumers. Food waste occurs in all steps in the supply chain, from primary production to retail stores, restaurants, and households. LÄS MER

  2. 2. Crises and Compensation: Exploring the Influence of External Crises on Employee Benefits Practices

    C-uppsats, Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för företagande och ledning

    Författare :Tara Dittrich; Astrid Ståhle; [2023]
    Nyckelord :Employee Benefits; Decision-Making; Sense-Making; Food Retail Industry; Covid-19;

    Sammanfattning : During the last years, the food retail industry in Sweden has been exposed to two crises; Covid-19 followed by rapid inflation. Except for organizational difficulties, these crises caused anxiety, lower well-being and decreased living standard among employees. LÄS MER

  3. 3. Sustainable bread supply chains in Sweden : examining scenarios for reducing or lowering the impact of surplus bread

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Fanny Sturén; [2023]
    Nyckelord :food waste quantification; bread take-back agreements TBA ; supply chain; food waste hierarchy; sustainable food system; food donations Swedish University;

    Sammanfattning : Food waste has significant environmental, social, and economic implications, demanding actions toward a sustainable food system. In Sweden's bread supply chain, approximately 14% of produced bread is wasted, with 9% attributed to unsold bread in stores. LÄS MER

  4. 4. The Paradox of Food Waste and Food Insecurity : Exploring Donation and Redistribution of Surplus Food through a Multi-Level Perspective

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Julia Berglund; [2023]
    Nyckelord :Surplus food; food waste; food insecurity; donation; redistribution; systems thinking; multi-level perspective; Överskottsmat; matsvinn; matfattigdom; donation; omfördelning; systemtänk;

    Sammanfattning : Around one million tonne of food is annually wasted in Sweden, of which 100,000 tonne of surplus foodis wasted in the retail sector. Even if redistribution of surplus food is the second most preferable optionto reduce food waste according to the food waste hierarchy, only 5% of surplus food in retail is donated. LÄS MER

  5. 5. Personaliserad marknadsföring inom dagligvaruhandel online i EU : En kvalitativ studie om hur svenska och tyska konsumenter uppfattar personaliserad marknadsföring

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaper

    Författare :Emelie Vedin; Mina Doderovic; [2023]
    Nyckelord :Personalized marketing; Perception; Online grocery stores; Sweden; Germany; GDPR.; Personaliserad marknadsföring; Uppfattning; Dagligvaruhandel online; Sverige; Tyskland; GDPR.;

    Sammanfattning : Personaliserad marknadsföring är betydelsefullt för e-handeln och dess framgång. “Personaliserad marknadsföring definieras som att designa och leverera skräddarsydda produkter och tjänster till enskilda kunder, personaliserad marknadsföring innebär med andra ord differentierade erbjudanden för enskilda kunder” (Chandra, Verma, Marc Lim, Kumar & Donthu 2022, s. LÄS MER