Sökning: "Food and Beverage"

Visar resultat 1 - 5 av 64 uppsatser innehållade orden Food and Beverage.

  1. 1. Employment effects of an increase in sugar tax

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för nationalekonomi med statistik

    Författare :Viktoria Carshaw; [2019-02-15]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : This paper examined the changes in employment in industries with close ties to sugary products sales following an increase in sugar tax in Norway in January 2018. Using the data from Statistics Norway and having removed seasonality, interrupted time series analysis was conducted. LÄS MER

  2. 2. E-commerce and its Effects on Commercial Real Estate and F&B : Space Conversions, the Optimal Meeting Place and Future Expectations on Development in Stockholm CBD

    Master-uppsats, KTH/Fastigheter och byggande; KTH/Fastigheter och byggande

    Författare :Hedda von Heideken; Nina Höglund; [2019]
    Nyckelord :E-commerce; Retail; Food and Beverage; Meeting Place; Market Analysis; E-handel; Detaljhandeln; Mat och Dryck; Mötesplats; Marknadsanalys;

    Sammanfattning : People are becoming more digital today, and are spending the majority of their time behindscreens. Because of this, the importance to socialize have become more prominent. In thisdigital era, more businesses are establishing online. A structural reformation in the retailmarket is inevitable. LÄS MER

  3. 3. Mat och dryck i kombination : Betydelsen av gemensamma grundsmaker och aromatisk likhet för balans och harmoni

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap; Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Sofia Jismark; Sofia Ragnarsson; [2019]
    Nyckelord :Mat- och dryckeskombinationer; balans och harmoni; aromatisk likhet; smak och arom;

    Sammanfattning : Bakgrund: Att kombinera mat och dryck handlar i hög grad om att uppnå balans och harmoni. För att välsmakande kombinationer ska uppnå balans och harmoni måste hänsyn tas till grundsmaker, textur och liknande aromer samt kontraster och likheter i kombinationen. LÄS MER

  4. 4. Material characterization of 316L

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Hållfasthetslära

    Författare :Rita Iteka; Pardis Adibi; [2019]
    Nyckelord :FEM; steel; 316L; tensile test; material behaviour; material models; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : At Tetra Pak, general knowledge of food and beverage processing is of great importance. This in turn, depends on the equipment used for the particular process. One of these equipment consists of deformed tubes made of stainless steel 316L. The aim of the present work is to get an understanding of the material 316L. LÄS MER

  5. 5. Development of a Vegan, Protein-Rich, Probiotic Beverage

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Olivia Niclasson; Mina Hajian; [2019]
    Nyckelord :food engineering; livsmedelsteknik; livsmedelsteknologi; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : This project aimed to develop a vegan high-protein probiotic drink with two different tastes. The protein used should have similar quality as whey, amino acid score (AAS) 1.0. One aim was also to detect necessary processing steps. LÄS MER