Sökning: "Food choices"

Visar resultat 16 - 20 av 288 uppsatser innehållade orden Food choices.

  1. 16. The impact of green taxes on waste reduction – A case study of the impact of two Spanish taxes to support the transition to a Circular Economy

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaper

    Författare :Lucía Cañas Rivera; [2023]
    Nyckelord :Circular Economy; Green Taxes; Landfill; LRSC; Plastic; SMEs; Waste;

    Sammanfattning : The current global waste problem presents significant challenges worldwide, and Spain is no different. Factors such as rapid urbanization, population growth, intensive agriculture, linear production models, and changing consumption patterns contribute to the upward trend in waste generation. LÄS MER

  2. 17. Where's the beef? A quantitative study of the impact of advertising claims on consumer beliefs, attitudes and behavioral intentions in the context of plant-based meat

    D-uppsats, Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för företagande och ledning

    Författare :Ida Hanhirova; Sophie Wellié; [2023]
    Nyckelord :Plant-based meat; Advertising; Claims; Sustainable consumption; Theory of Planned Behavior;

    Sammanfattning : With a growing population to feed and increased focus on reducing unsustainable (for both the planet and the body) food practices, meat consumption and reduction has become a hot topic. Although an increasing number of people are choosing to ditch dairy and say no to meat, most people in the Western world do consume meat, and enjoy doing it. LÄS MER

  3. 18. Samverkande system för saffranslökshantering för inomhusproduktion i Sverige

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling

    Författare :Julia Linderborg; Emma Joelsson; [2023]
    Nyckelord :Product development; saffron cultivation; automation; collaborative systems; indoor cultivation; saffron; Produktutveckling; saffransodling; automation; samverkande system; inomhusodling; saffran;

    Sammanfattning : Currently, all commercial cultivation of saffron takes place in outdoor fields, and the work is largely carried out manually. The company BlueRedGold is a Swedish startup that aims to revolutionize commercial saffron cultivation by developing a method to grow saffron indoors year-round using fully automated processes. LÄS MER

  4. 19. Faktorer som påverkar studenters köpvanor i matbutiken -En kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Amanda Ström; Lovisa Åhlvik; [2023]
    Nyckelord :Studenter; matvanor; köpvanor; matbutiken; försäljningsstrategier; köpbeteende;

    Sammanfattning : Bakgrund Att börja på universitet eller högskola kan vara en livshändelse där omfattande förändringar sker och nya vanor etableras. Rapporter har visat att unga vuxna generellt äter mindre frukt och grönsaker och mer utrymmesmat. LÄS MER

  5. 20. Lärarperspektiv på hållbar utveckling i gymnasieskolans samhällskunskap : En kvalitativ intervjustudie om hur samhällskunskapslärare ämnesdidaktiskt motiverar stoffinnehåll

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle

    Författare :Björn Isaksson; [2023]
    Nyckelord :Civics; sustainable development; teacher perspective; upper secondary school; educational content; individual interviews; Samhällskunskap; hållbar utveckling; lärarperspektiv; gymnasiet; stoffinnehåll; enskilda intervjuer.;

    Sammanfattning : Syftet med den här studien var att undersöka hur samhällskunskapslärare på gymnasiet ämnesdidaktiskt motiverar stoffinnehåll i sin undervisning för hållbar utveckling. Undersökningsmetoden i studien är kvalitativ med en teoristyrd ansats och de två teorierna som ligger till grund för studien är frontlinjebyråkratteorin och Shulmans kunskapsteori. LÄS MER