Sökning: "Food choices"
Visar resultat 16 - 20 av 288 uppsatser innehållade orden Food choices.
16. The impact of green taxes on waste reduction – A case study of the impact of two Spanish taxes to support the transition to a Circular Economy
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaperSammanfattning : The current global waste problem presents significant challenges worldwide, and Spain is no different. Factors such as rapid urbanization, population growth, intensive agriculture, linear production models, and changing consumption patterns contribute to the upward trend in waste generation. LÄS MER
17. Where's the beef? A quantitative study of the impact of advertising claims on consumer beliefs, attitudes and behavioral intentions in the context of plant-based meat
D-uppsats, Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för företagande och ledningSammanfattning : With a growing population to feed and increased focus on reducing unsustainable (for both the planet and the body) food practices, meat consumption and reduction has become a hot topic. Although an increasing number of people are choosing to ditch dairy and say no to meat, most people in the Western world do consume meat, and enjoy doing it. LÄS MER
18. Samverkande system för saffranslökshantering för inomhusproduktion i Sverige
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för ekonomisk och industriell utvecklingSammanfattning : Currently, all commercial cultivation of saffron takes place in outdoor fields, and the work is largely carried out manually. The company BlueRedGold is a Swedish startup that aims to revolutionize commercial saffron cultivation by developing a method to grow saffron indoors year-round using fully automated processes. LÄS MER
19. Faktorer som påverkar studenters köpvanor i matbutiken -En kvalitativ intervjustudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Att börja på universitet eller högskola kan vara en livshändelse där omfattande förändringar sker och nya vanor etableras. Rapporter har visat att unga vuxna generellt äter mindre frukt och grönsaker och mer utrymmesmat. LÄS MER
20. Lärarperspektiv på hållbar utveckling i gymnasieskolans samhällskunskap : En kvalitativ intervjustudie om hur samhällskunskapslärare ämnesdidaktiskt motiverar stoffinnehåll
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälleSammanfattning : Syftet med den här studien var att undersöka hur samhällskunskapslärare på gymnasiet ämnesdidaktiskt motiverar stoffinnehåll i sin undervisning för hållbar utveckling. Undersökningsmetoden i studien är kvalitativ med en teoristyrd ansats och de två teorierna som ligger till grund för studien är frontlinjebyråkratteorin och Shulmans kunskapsteori. LÄS MER