Sökning: "Food choices"

Visar resultat 21 - 25 av 288 uppsatser innehållade orden Food choices.

  1. 21. STIGANDE MATPRISEROCH NORRLÄNNINGARS KOSTVAL OCH KOSTVANOR – ENENKÄTSTUDIE

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Agnes Malmström; [2023]
    Nyckelord :kost; matvanor; livsmedelsval; hälsa;

    Sammanfattning : Bakgrund Matpriser har gett upphov till en större oro särskilt bland ekonomiskt utsattapersoner. Priserna på livsmedel och alkoholfria drycker har blivit 20,95% dyrare frånfebruari 2022 till februari 2023. LÄS MER

  2. 22. Miljöpåverkan av hund- och kattfoder ur ett livscykelperspektiv

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

    Författare :Louise Engsmyre; [2023]
    Nyckelord :Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : This study investigates the environmental impact from dog food and cat food produced in Sweden. With over 2.5 million dogs and cats in Sweden the potential environmental effect from their food is relevant to investigate. The aim of this study is therefore to quantify the environmental impact of 1 kg dog and cat food sold by Granngården. LÄS MER

  3. 23. Vilken funktion fyller ICA I Iove eco? - En studie av hur en miljömärkning kan användas och påverka sin omgivning i en livsmedelsbutik.

    Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC); Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Emma Kangas; [2023]
    Nyckelord :Sustainable consumption Environmental studies Green marketing; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : The choices costumers make in the supermarket can influence to what extent food production is sustainable. There is also a growing pressure on retailers to step up and enable and encourage sustainable choices for the costumer. LÄS MER

  4. 24. Towards more sustainable dietary choices: Strategies for change in the context of Lucerne, Switzerland

    Master-uppsats, Lunds universitet/Internationella miljöinstitutet

    Författare :André Wismer; [2023]
    Nyckelord :consumer behaviour; food system; dietary choices; meat intake; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Switzerland's current food system is unsustainable and responsible for 25% of the country's environmental footprint. Half of the greenhouse gas emissions from the Swiss food system are caused by meat and dairy consumption. LÄS MER

  5. 25. Diskussioner om mat i idrottsmiljön : En studie om kvinnliga innebandyspelares upplevelser av diskussioner om mat i deras idrottsliga omgivning

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap (from 2013)

    Författare :Emmy Svensson; [2023]
    Nyckelord :hälsofrämjande interventioner; idrottsförening; idrottsnutrition; innebandy; kvinnor; energi; mat; matvanor;

    Sammanfattning : Background: Women's experiences of how nutrition is discussed in their sporting environment is relatively unexplored. At the same time, existing research shows that the negative health consequences that can arise from an incorrect diet can be prevented by the athletes receiving proper education and support in the matter, while other research shows that other factors, in addition to knowledge and attitude, that influence the food choices that the athletes do should be explored. LÄS MER