Sökning: "Food service management"

Visar resultat 1 - 5 av 93 uppsatser innehållade orden Food service management.

  1. 1. Inside the Future of Shopping Malls - Logistics Approaches for Enhancing the Collection Efficiency of Online Retail Orders from Shopping Malls by Delivery Agents

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate School

    Författare :Julia Krajka; Kaisa Nordlund; [2023-07-03]
    Nyckelord :Urban Logistics; Retail; Shopping Malls; Gig Economy; Last Mile Delivery; E-commerce; Automation; Micro-hubs; Parcel Lockers; Consumption Behavior; Stakeholder Management;

    Sammanfattning : Background: The rise of e-commerce has revolutionized the retail industry, with consumers now able to purchase goods online and receive their orders promptly at their doorstep. The COVID-19 pandemic has accelerated this trend, leading to traditional retailers reimagining their strategies and embracing omnichannel approaches to meet the growing demand for fast deliveries. LÄS MER

  2. 2. Stadsträd – i nöd och lust : skillnader i reglerande och stödjande ekosystemtjänster mellan löv- och barrträd i stadsmiljö

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Jennifer Engelbrekt Tchang; Sara Karlsson; [2023]
    Nyckelord :ekosystemtjänst; lövträd; barrträd; stadsträd; luftrening; dagvattenhantering; vindskydd; temperaturreglering; kolupptagning; kolinlagring; biologisk mångfald;

    Sammanfattning : Träd har en viktig roll i att klimatanpassa städer genom att leverera ekosystemtjänster. I nordiska städer planteras mest lövträd eftersom det historiskt funnits ett kulturellt motstånd mot barrträd. LÄS MER

  3. 3. Evaluating the potential of circular food waste management : A focus on insect feed utilization

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Jenny Eliasson; [2023]
    Nyckelord :Circular economy; Circular Business Models; BSF; Mealworm; Barriers; Drivers; Cirkulär ekonomi; Circkulära affärsmodeller; Soldatfluga; Mjölmask; Barriärer; Drivkrafter;

    Sammanfattning : Approximately a third of all food produced globally is thrown away, causing both unnecessary environmental impact and unnecessary costs for producers and consumers. Food waste occurs in all steps in the supply chain, from primary production to retail stores, restaurants, and households. LÄS MER

  4. 4. Ecosystems Services in swidden agriculture in the Peruvian tropical Andes : the Kechwa-Lamas farm-forestry system

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Geannine Gisset Chabaneix Portocarrero; [2023]
    Nyckelord :swidden agriculture; ecosystem services; Peru; Amazon;

    Sammanfattning : In the Amazon, life supporting services are importantly associated to forest areas. Nevertheless, the connection of ecosystem services to agricultural systems it is also of great importance, because agriculture is one of the most important causes of degradation and loss of these areas. LÄS MER

  5. 5. Malmö stad & Lunds kommuns arbete med biologisk mångfald i stadsmiljö

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Författare :Clara Wahlberg; [2023]
    Nyckelord :Malmö stad; Lunds kommun; biologisk mångfald; stadsmiljö;

    Sammanfattning : I detta arbete undersöker jag hur Malmö stad och Lunds kommun arbetar med att bevara och främja biologisk mångfald i stadsmiljö. Den biologiska mångfalden är livsviktig för människor och den värld vi lever i. LÄS MER