Sökning: "Food service management"
Visar resultat 16 - 20 av 93 uppsatser innehållade orden Food service management.
16. Expressing ecosystem model output and Swedish forestry goals with composite indictors
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskapSammanfattning : Forest ecosystems provide a wide range of services necessary for maintaining environmental health and human well-being. Ecosystem models help inform how various management strategies respond in different regions to changing climate conditions. LÄS MER
17. Landningsplattformar för drönare och matleveranser
Magister-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : Under sommaren 2021 planerar startupen Aerit AB att leverera sin första kommersiella expressleverans med drönare. För det kommer de att behöva plattformar som både ska stå i deras depå när drönaren ska landa och flyga iväg, samt hos restauranger som vägledning för drönaren när maten ska hämtas upp. LÄS MER
18. Nyckelparametrar för en levande landsbygd
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Sammanfattning : Denna uppsats behandlar frågan om levande landsbygd, där människor bor och trivs i hela landet, samt vilka förutsättningar gjort att så idag inte är fallet i Sverige. Upptäckten av fossila energislag har förändrat den mänskliga civilisationen på många sätt, inte minst genom förändrade produktionssätt inom framställningen av livsmedel och skogsråvara samt fabriksproduktionen av varor. LÄS MER
19. Exploring Voice-Controlled System : Services and Consumer Preferences towards future usage within the Food Industry
Kandidat-uppsats, Jönköping University/IHH, FöretagsekonomiSammanfattning : As voice assistants and voice-controlled devices continue to gain traction, companies worldwide are exploring the potentials that voice-controlled systems can offer - an ability to connect with users, drive customer attraction, gain market share, and build valuable relationships with market segments. Voice systems shift the interactions from human-based interaction or manually input to a process bound to electronic devices and channels. LÄS MER
20. “Beyond Goods and Services": an application of the Experience Economy and Strategic Management in the Restaurant Industry : A qualitative study of restaurant professionals
Magister-uppsats, Umeå universitet/FöretagsekonomiSammanfattning : “In a world saturated with largely undifferentiated goods and services, the greatest opportunity for value creation resides in staging experiences” (Pine & Gilmore, 2011, p. ix). This observation is more than ever actual. Nowadays, organizations must face intense competition and struggle to differentiate themselves. LÄS MER