Sökning: "Food technology"

Visar resultat 1 - 5 av 1654 uppsatser innehållade orden Food technology.

  1. 1. AI-readiness inom livsmedelsbranschen : En kartläggning av nordiska livsmedelsföretag

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för informatik och media

    Författare :Ida Holmberg; Julia Nordgren; [2024]
    Nyckelord :Artificial Intelligence; AI-readiness; AI-technology; TOE-model; food industry; the Nordic; Artificiell Intelligens; AI-readiness; AI-teknik; TOE-modellen; livsmedelsindustrin; Norden;

    Sammanfattning : Livsmedelsindustrin står inför stora utmaningar i framtiden, varav en är att erbjuda och producera livsmedel till en växande population på ett hållbart sätt. Ett sätt att övervinna denna utmaning är att implementera AI-teknik som kan användas för att effektivisera och främja hållbar utveckling inom livsmedelsindustrin. LÄS MER

  2. 2. Optimization of Solid-State Fermentation process for brown seaweed using LAB and characterization of the products

    Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (CI); Lunds universitet/Bioteknik (master)

    Författare :Sweta Singh; [2024]
    Nyckelord :lactic acid bacteria; solid-state fermentation; Alaria esculenta; Saccharina latissima; seaweed fermentation; biotechnology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Fermentation has played a vital role in human history, offering solutions for food preservation, culinary diversity, and the creation of diverse and flavorful foods and beverages. Its importance continues today, both in traditional practices and in modern industrial applications. LÄS MER

  3. 3. Stadsodling i Hamnparken, Nyhamnen Malmö : undersöker Torontomodellen som beslutsstöd för potentiellt förorenad mark

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Lova Hambraeus; Karin Stureson; [2024]
    Nyckelord :bly Pb ; fytoremediering; markanalys; miljöföroreningar; Nyhamnen; PAH; stadsodling; Torontomodellen;

    Sammanfattning : Befolkningen ökar och städer blir tätare. Detta skapar ett behov av att utöka matproduktionen och stärka livsmedelsförsörjningen i staden, samt bygga upp platser för mental hälsa och social interaktion. Ett möjligt sätt att göra detta är genom att börja stadsodla. LÄS MER

  4. 4. Sustainable food packaging based on polyhydroxyalkanoate

    Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Safana Al-Ashor; [2024]
    Nyckelord :Biopolymers; Sustainable food packaging; Circular economy; Biobased and biodegradable materials; Food packaging; Processing technologies; Food quality; Shelf-life;

    Sammanfattning : The Norwegian Food Research Institute (Nofima) and the University of Borås worked together to develop this project. The commonly used packaging materials pose a serious threat to the environment, as they are produced from nonrenewable crude oil and cannot decompose naturally. LÄS MER

  5. 5. Automation of manual tasks at Statistics Sweden : Supervised machine learning as proof-of-concept

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för informationsteknologi

    Författare :Simon Godskesen; [2024]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Supervised machine learning is used to create a proof-of-concept for automation of manual tasks for Statistics Sweden. The goal of the first part is to classify occupations with an SSYK code using descriptions entered by the employee, the education level of the employee, and their industry. LÄS MER