Sökning: "Food wastage"

Visar resultat 16 - 20 av 53 uppsatser innehållade orden Food wastage.

  1. 16. Minska svinn av frukt och grönsaker genom produktdesign

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Vivika Ekman; [2019]
    Nyckelord :Produktdesign; Industrial design; Food waste; Matsvinn; Hållbar utveckling; Sustainable development; Prevention; Household; Hushåll; Förebygga; Behavior; Beteende; Konsumtion; Consumption;

    Sammanfattning : Av all mat som produceras slängs ca en tredjedel, av det beräknas upp till 50% vara svinn. Svinn är onödigt matavfall, sådant som hade kunnat ätas om det hanterats annorlunda. Exempelvis en grönsak som blivit möglig. LÄS MER

  2. 17. Students’ Intention to Reduce Food Waste : An approach with an extended version of the Theory of Planned Behavior

    Magister-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Eline Wajon; Johanna Richter; [2019]
    Nyckelord :Theory of Planned Behavior; Intention; Anticipated Emotions; Food Waste Behavior; Students;

    Sammanfattning : The aim of this research is to develop the understanding of food waste behavior by analyzing student’s intention to reduce household food waste. The determinants Attitude, Subjective Norm and Perceived Behavioral Control (scope of Theory of Planned Behavior), as well as the Anticipated Emotions were therefore investigated. LÄS MER

  3. 18. Shelf life of fresh-cut fruits and salad leaves treated with Pulsed Electric Field (PEF)

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Chandan Soni; [2019]
    Nyckelord :PEF; pulsed electric field; reversible electroporation; calorimeter; metabolic rate; shelf life; fresh commodities; food engineering; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Application of Pulsed Electric Field (PEF) treatment on five fresh commodities was analysed for the changes in the metabolic and physiological effects on their shelf life. Treatment parameters were optimised in order to achieve uniform electroporation on the samples, which was analysed by Propidium Iodide staining for the leaf samples. LÄS MER

  4. 19. Nedfrysning av nötkött – ett sätt att minska matsvinn? : Konsumenters inställning till att köpa nötkött som frysts ner dagen innan bäst före datum har passerat kopplat till food literacy.

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Ida Mårtensson; Therese Nordström; [2019]
    Nyckelord :Food waste; Food Literacy; Meat wastage; Climate impact and Buy beef.; Matsvinn; Food literacy; Köttsvinn; Klimatpåverkan och Köpa nötkött.;

    Sammanfattning : Inledning: Matsvinn bidrar till en negativ klimatpåverkan och svinnet av animalier, speciellt nötkött, genererar stora mängder onödigt växthusgasutsläpp per kilo. Att minska svinnet av animalier bör prioriteras för att snabbt minska växthusgasutsläppen. LÄS MER

  5. 20. Teknisk analys av felkällor kring äggpaketeringen hos DAVA Foods i Skara : med hjälp av produktionstekniska metoder och verktyg

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för ingenjörsvetenskap

    Författare :Andreas Karlsson; Guy Igor Butoyi; [2019]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : DAVA Foods is a food industry that is one of Sweden's largest companies in the processing and packaging of eggs. The company on which this degree project is carried out in is located in Skara and the work has its main focus on the packaging process of the 24-pack as well as 10-pack egg cartons sold for grocery shopping. LÄS MER