Sökning: "Food"

Visar resultat 21 - 25 av 7249 uppsatser innehållade ordet Food.

  1. 21. The evolution of wetland restoration policy - A case study of Kristianstad Vattenrike

    Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

    Författare :Alexander Palmér; [2024]
    Nyckelord :Wetlands; Kristianstads Vattenrike; Collective action; Social norms; Policy attributes; Earth and Environmental Sciences; Social Sciences; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Wetlands are vital for biodiversity, socio-ecological systems, and carbon sequestration, but they present a complex challenge in crafting effective conservation policies. This study investigates a successful case of wetland conservation policy, focusing on the notable achievements of Kristianstad Vattenrike. LÄS MER

  2. 22. Biologin och naturkunskapens roll i kost- och hälsoundervisning. : En kvalitativ studie om målsättning och undervisningsstrategier från ett gymnasielärareperspektiv.

    Master-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)

    Författare :Céline Steib; [2024]
    Nyckelord :Food-related education; adolescents; biology; cross-curricular teaching; integrated curriculum; high-school; Kost- och hälsoundervisning; ämnesövergripande arbete; ämnesintegrerad undervisning; biologi; naturkunskap; gymnasiet; lärarperspektiv;

    Sammanfattning : In Sweden, food-related education is vaguely incorporated in several mandatory high school subjects but not much is known about how it is incorporated in the biology and natural science subjects. This study aimed to understand how Swedish high school biology and natural science teachers approach and contribute to food-related education within and across subjects. LÄS MER

  3. 23. Sustainable food packaging based on polyhydroxyalkanoate

    Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Safana Al-Ashor; [2024]
    Nyckelord :Biopolymers; Sustainable food packaging; Circular economy; Biobased and biodegradable materials; Food packaging; Processing technologies; Food quality; Shelf-life;

    Sammanfattning : The Norwegian Food Research Institute (Nofima) and the University of Borås worked together to develop this project. The commonly used packaging materials pose a serious threat to the environment, as they are produced from nonrenewable crude oil and cannot decompose naturally. LÄS MER

  4. 24. Har miljöfaktorer betydelse när konsumenter väljer livsmedel? En kvantitativ studie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Evelina Pettersson; Madelene Heikkinen; [2024]
    Nyckelord :Environment; food choices; consumers; Miljö; livsmedelsval; konsumenter;

    Sammanfattning : Bakgrund Livsmedelsval som människor gör påverkar både hälsan och miljön. FN:s klimatpanel har fastställt att de globala utsläppen behöver minska med nästan 50% fram till 2030. Det krävs att konsumenter reflekterar över sina livsmedelsval för att samhället ska uppnå en mer hållbar konsumtion och produktion. LÄS MER

  5. 25. Automation of manual tasks at Statistics Sweden : Supervised machine learning as proof-of-concept

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för informationsteknologi

    Författare :Simon Godskesen; [2024]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Supervised machine learning is used to create a proof-of-concept for automation of manual tasks for Statistics Sweden. The goal of the first part is to classify occupations with an SSYK code using descriptions entered by the employee, the education level of the employee, and their industry. LÄS MER