Sökning: "Foodservice"

Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade ordet Foodservice.

  1. 1. Gen Z & Social Sustainability – A Need for Adaption : An exploratory study of generation Z’s preferences of social sustainability when entering the labor market and an investigation on how SMEs within the foodservice distribution industry answer to these preferences.

    Kandidat-uppsats,

    Författare :Victoria Emilia Holmén Ahonen; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Background: In today’s global world, corporations face a huge demand for executive talents due to advanced technology and increased level of high education which has led to a rapidly changing business environment. Companies need to distinguish themselves from one another to gain a competitive advantage in the market, to recruit the best talents on the labor market. LÄS MER

  2. 2. Reflektioner från beslutsfattare inom offentlig måltidsservice : Arbetet med införande av vegetarisk kost i grundskolan

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Jerry Schoultz; Alexander Brolin; [2021]
    Nyckelord :Reflektioner; från; beslutsfattare; inom; offentlig; måltidsservice; Införande; av; vegetarisk; kost; i; grundskolan; kostchef; måltidsplanerare; kökschef; måltidsplanerare;

    Sammanfattning : Bakgrund Sverige har efter lång samhällsutveckling fått lagkrav på grundskolemåltider som ska vara gratis och näringsrik. Offentlig måltidsservice utvecklar de måltiderna med införande av vegetarisk kost utifrån riktlinjer från politik och myndigheter. LÄS MER

  3. 3. Role of e-commerce for the survival of food service industry during covid-19

    Magister-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för ekonomi

    Författare :Ashraful Islam; Sonia Sultana; [2020]
    Nyckelord :Challenges of covid-19; adoption of e-commerce; online food order; health and safety; Pandemic; Social distance;

    Sammanfattning : Title: Role of e-commerce for the survival of food service industry during covid-19 Level: Thesis for Master‟s Degree in Business Administration   Authors: Ashraful Islam and Sonia Sultana    Supervisor: Professor Akmal Hyder   Examiner: Dr. Olivia Kang   Final submission date: 28-01-2021     Aim: The aim of the study is to examine the various factors involved in adopting an ecommerce platform to overcome the challenges of the covid-19 pandemic in food service industry. LÄS MER

  4. 4. SPECIALKOST VID MÅLTIDSSERVICE : En kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Fanny Nykvist; [2019]
    Nyckelord :Special diets; Coeliac; Foodservice; Specialkost; Celiaki; Produktionskök;

    Sammanfattning : Hos barn förekommer allergier, överkänsligheter och intoleranser mot födoämnen allt oftare. För dessa tillstånd krävs näringsrik specialkost. Celiaki är ett sådant exempel som kräver en strikt kosthållning helt fri från gluten för ett gott välmående. LÄS MER

  5. 5. Nya mejeriprodukter i skolköken

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Erik Arosenius; [2018-08-16]
    Nyckelord :produktutveckling; Arla; förpackningar; skolkök;

    Sammanfattning : Arla är ett internationellt mejeriföretag som producerar och säljer produkter över hela världen. Företaget jobbar ständigt med att utveckla sina mejeriprodukter och anser att produktutveckling kan ha många fördelar, exempelvis mindre svinn, nöjdare kunder, bättre hållbarhet, ekonomisk tillväxt och konkurrenskraftiga produkter på marknaden. LÄS MER