Sökning: "Foodwaste"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade ordet Foodwaste.

  1. 1. Forecasting food waste: The case of a Swedish grocery company - A quantitative & exploratory study of how to forecast food waste for a Swedish retailer

    C-uppsats, Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för marknadsföring och strategi

    Författare :Joel Ridderstråle; William Lundström; [2020]
    Nyckelord :Foodwaste; Forecast; Retail; Retail Forecasting; Regression;

    Sammanfattning : In the retail stage of a food supply chain, the occurrence of food waste is often caused by inaccurate forecasting of sales, which leads to incorrect ordering of products. Previous literature has suggested using more accurate demand forecasts on the sales data in order to combat the problem. LÄS MER

  2. 2. Beyond an individual’s responsibility : co-creative loop for behavioral change regarding food waste management in Swedish households

    Master-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för ekonomistyrning och logistik (ELO)

    Författare :Tibor Lapourré; Olga Keynonen; Zartash Tahir Bajwa; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Purpose: The purpose of this paper is to study food consumption and food waste-related behavior in Swedish households and propose ideas that could be further developed intosustainable initiatives helping to reduce food waste and create efficient food wastemanagement. Design/Methodology/Approach: This study has been designed as an explanatory case studywhere a holistic view of the studied phenomenon is presented. LÄS MER

  3. 3. Minska matsvinnet i skolan : Ett pilotprojekt på tre grundskolor i Ljusdals kommun

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för byggnadsteknik, energisystem och miljövetenskap

    Författare :Pekin Enver; [2019]
    Nyckelord :Foodwaste; Platewaste; Nudging för beteendeförändring; Informationskampanjer och Matsvinn.;

    Sammanfattning : Författaren (Enver Pekin) har valt att fördjupa sig i ämnet matsvinn och mer specifikt har arbetet varit riktad mot matsvinn på grundskolor.  Matavfall är avfall som oundvikligt uppstår och kan vara fiskben, kaffesump och äggskal. Matsvinn är den del av matavfallet som hade kunnat användas om det omhändertagit på ett annorlundasätt. LÄS MER

  4. 4. Påverka beteende kring ätbart matsvinn med hjälp av en tävling

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Emilia Kierkegaard; Bahrami Maria; [2019]
    Nyckelord :foodwaste; gamification; behaviour; edible; matsvinn; spelifiering; beteende;

    Sammanfattning : En stor del av världens matsvinn uppstår på konsumentnivå, och mycket på grund av olika beteenden och vanor. I den här studien vill vi undersöka om det med hjälp av en tävling går att påverka människor att minska sitt ätbara matsvinn. LÄS MER

  5. 5. RESURSOPTIMERING I RESTAURANGBRANSCHEN - En studie ämnad för minskning av matsvinnet

    Kandidat-uppsats, KTH/Industriell produktion

    Författare :Mirza Okanovic; Darko Blazevic; [2017]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER