Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 31 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Impact of storage at freezing temperatures on casein micelle size, coagulation properties and curd yield in bovine milk

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ebba Bondesson; [2022]
    Nyckelord :Casein micelle size; milk coagulation time; gel strength; curd yield; freezing; freeze drying;

    Sammanfattning : Frozen storage is an efficient and convenient way to preserve and transport milk, but the effect from frozen storage needs to be further researched. The objective of this study was to investigate how storage at freezing temperatures (-80°C and -20°C) of frozen and freeze-dried bovine milk samples, respectively, affects pH, casein micelle size, ethanol stability, rheological properties and curd yield. LÄS MER

  2. 2. Råmjölkens användningsmöjligheter och egenskaper : the uses and properties of colostrum

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Signe Magnussen; [2022]
    Nyckelord :råmjölk; näringsämnen; bearbetning; livsmedel;

    Sammanfattning : Råmjölken är den första mjölken som däggdjur producerar efter födsel. Råmjölken är rik på makro- och mikronäringsämnen, immunmodulatorer och tillväxtfaktorer. Råmjölken produceras ungefär de tre första dagarna efter födseln. Kon producerar mer råmjölk än vad kalven behöver. LÄS MER

  3. 3. A Functionality Study of Mycoprotein

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Luying Zhang; [2022]
    Nyckelord :mycoprotein; protein isolation; protein functionalities; food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : The mycoprotein was obtained from the company, Mycorena. The mycoprotein is a potential source of alternative protein of the animal origin used as the functional ingredients in the food industry. LÄS MER

  4. 4. Solubility of Wood Xylans, Effect of pH and Concentration

    Master-uppsats, KTH/Glykovetenskap

    Författare :James Carlsson; [2022]
    Nyckelord :Xylan; Wood; Solubility; Dynamic Light Scattering; Filtration; Xylan; Trä; Löslighet; Dynamisk ljusspridning; Filtrering;

    Sammanfattning : Lösligheten av xylaner utvunna från trä undersöktes med Dynamisk Ljusspridning i syfte att observera eventuella förändringar i hydrodynamisk volym och ζ-potential. Xylaner extraherade från bok, björk och gran användes, där alkalisk extraherad bok erhölls kommersiellt och prover från björk och gran extraherades i förhand med subkritiskt vatten och alkalisk extraktion. LÄS MER

  5. 5. Analysis of Process Technologies to Preserve Berries

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Jose Abraham Zamudio Pedraza; [2022]
    Nyckelord :berry processing; freezing; drying; lyophilization; microwave vacuum drying; osmotic dehydration; environmental impact; food engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : From all the wild berries that grow in Sweden only 2-5% is utilized (RISE, 2022). The United Nation has 17 goals for sustainable development, and many of those goals are related to sustainable food production (United Nations, 2022). LÄS MER