Sökning: "Fria fettsyror"

Visar resultat 1 - 5 av 24 uppsatser innehållade orden Fria fettsyror.

  1. 1. Relation between αs1-casein, proteolytic activity and composition of milk from Swedish goats

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Emma Larsson; [2021]
    Nyckelord :swedish goat milk; αs1-casein; total proteolysis; plasmin; plasminogen; spectrophotometry;

    Sammanfattning : In the recent decade, locally produced food has gained in interest among Swedish consumers. Consumer values for buying local food has to do with concerns about diversity, purity and authenticity of food as well as a desire to support rural areas. One type of product that has gained in interest is locally produced goat cheese. LÄS MER

  2. 2. Förändringar av kvalitetsparametrar i frityrolja vid tillagning av köttbullar : Examensarbete i Kemi 15 hp

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Linnéa Lendrop; [2020]
    Nyckelord :Frying oil; Meatballs; Free Fatty Acids; Anisidine Value; Total Polar Materials; Agtron Value; Frityrolja; Köttbullar; Fria fettsyror; Anisidinvärde; Total Polar Materials; Agtronvärde;

    Sammanfattning : Detta arbete undersöker förhållandet mellan kvalitetsparametrar i frityrolja, såsom halten fria fettsyror (FFA), anisidinvärdet (AV) och %TPM (Total Polar Materials) samt Agtronvärdet hos köttbullar efter fritering. Kvalitetsparametrar hos frityrolja, såsom primära och sekundära oxidationsprodukter, kan mätas för att utvärdera oljans kvalitet då nivåerna ofta ökar i samband med oljans användning. LÄS MER

  3. 3. Påverkas människan på olika sätt av uthållighetsträning på fastande respektive icke-fastande mage vad gäller fysiologiska markörer i kroppen?

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Pontus Olsson; [2017]
    Nyckelord :Endurance training; fasted state; non-fasting state; insulin; muscle glycogen; free fatty acids; Uthållighetsträning; fastande mage; icke-fastande mage; insulin; muskelglykogen; fria fettsyror;

    Sammanfattning : Inledning: Uthållighetsträning definieras som den typ av träning där flertalet stora muskelgrupper används och är i behov av hjärt-kärlsystemets kapacitet för att transportera syre till musklerna. Att fasta innebär i de flesta studier att ingen typ av föda intas före träningspassen medan att inte fasta vanligtvis innebär att 90 minuter före ett träningspass intas en kolhydratrik måltid. LÄS MER

  4. 4. Negativ energibalans hos mjölkkor : mätmetoder och förebyggande management

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Veronica Furenbäck; [2017]
    Nyckelord :β- hydroxybutyrat; BHB; Fria fettsyror; NEFA; Sinperiod; Övergångsperiod;

    Sammanfattning : En trend idag är att antalet mjölkkor minskar och mjölkmängden per ko ökar. Mjölkavkastningen per ko har ökat med hjälp av genetiska framsteg, bättre utfodring och management. När mjölkproduktionen startar runt kalvning krävs det ett större näringsbehov som kon inte kan tillgodose genom intag av föda. LÄS MER

  5. 5. Automatic Body Condition Scoring on Dairy Cows of the Swedish red breed

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Gabriella Eva Foschi Lundmark; [2016]
    Nyckelord :dairy cow management; automatic body condition score; three dimensional; ultrasonography; mjölkkors skötsel; automatisk hullbedömning; tredimensionell avbildning; ultrasonografi;

    Sammanfattning : The objective of this MSc thesis was to investigate parameters reported to be associated with dairy cows’ body condition and its changes. A valid reference of a dairy cow’s body condition was to be suggested and investigated for suitability in the development of a 3D imaging based automatic body condition scoring model. LÄS MER