Sökning: "Fruit flavor"
Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden Fruit flavor.
1. Smaksättning av vegetabilisk yoghurt på Vicia faba
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : En övergång från animaliska till vegetabiliska proteiner är en attraktiv strategi för att förbättra livsmedelsproduktionen samt minska belastningen på miljön. Bondöna (Vicia faba) är en lämplig proteingröda att odla i Sverige vilket skulle gynna det svenska jordbruket samt var gynnsamt då trenden i samhället just nu är ett intresse för närproducerat. LÄS MER
2. Effects of Vacuum Impregnation with Various Substances in Combination with Pulsed Electric Field to Improve the Freezing Tolerance of Arugula Leaves
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : As of 2020 an estimated number of 821 million people across the world are undernourished and that figure is expected to grow by 2 billion before the end of 2050 (United Nations Sustainable Development 2020). Despite this, every year over 1/3 of food produced globally is disposed of without consumption (Global Panel on Agriculture and Food Systems for Nutrition 2018), and the actual number might be much higher. LÄS MER
3. En undersökning av baobabfruktens teknologiska och sensoriska egenskaper vid såstillverkning
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Avdelningen för mat- och måltidsvetenskapSammanfattning : Undersökningens målsättning var att utveckla en sås baserad på torkat baobabfruktkött. Baobab är ett träd som främst växer i Afrika och både fruktköttet, kärnorna, bladen och barken kan användas som livsmedel eller örtmedicin. Frukten har ett högt näringsinnehåll av både makronutrienter och mikronutrienter. LÄS MER
4. Homogenization of tomato and apricot juice concentrate and a sensory analysis of its effect
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Juice homogenization is mostly done to create smaller fiber particles, which reduces the sedimentation velocity to a lower level. So far, fruit juice concentrate is diluted to juice before it is homogenized. LÄS MER
5. Inhibiting malate metabolism in L. plantarum 299v by introducing lactic acid in ProViva apple drinks
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This master thesis aimed to evaluate the possibilities of inhibition of Lactobacillus plantarum 299v metabolism of malate by introduction of lactic acid in ProViva apple drinks. The malate metabolism of L. LÄS MER