Sökning: "Global uppvärmning och kött."

Hittade 3 uppsatser innehållade orden Global uppvärmning och kött..

  1. 1. Livscykelanalyser i praktiken – funktionella enheter, systemgränser och miljöpåverkanskategorier i analyser av animaliska livsmedel.

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Erica Sandberg; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : År 2050 förväntas världens befolkning att uppnå 9 miljarder människor och samtidigt stiger efterfrågan på livsmedel såsom kött-, ägg- och mjölk (FAO, 2012). Om detta ska vara möjligt behöver livsmedelsproduktionens miljöpåverkan minska avsevärt. LÄS MER

  2. 2. Optimization of Protein Recovery from Rapeseed Press Cake

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Cecilia Ahlström; [2019]
    Nyckelord :Food engineering; Livsmedelsteknik; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Due to the world’s growing population and an increase in food demand, new innovative food products need to be developed to maximize the use of limited farmland. Because of global warming and the fact that plant based products generate less greenhouse gases than meat based products, research should focus on new plant-based protein sources. LÄS MER

  3. 3. Styrmedel som ett verktyg för att minska köttkonsumtionen i Sverige

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskap

    Författare :Linn Skjetne; Nanna Bengtsson; [2017]
    Nyckelord :Klimatförändringar; Växthusgas; Köttskatt; Köttets miljöpåverkan; Global uppvärmning och kött.;

    Sammanfattning : The process of producing meat by growing crops to feed animals which ends up on the consumer's plate contributes to major environmental damage. Too high consumption of mainly red meat contributes to increased risk of cancer. LÄS MER