Sökning: "Grönt protein"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden Grönt protein.

  1. 1. Study of Thrombin-Derived C-Terminal Peptide with aggregation propensity

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Examensarbeten i molekylärbiologi

    Författare :Klaudia Detkiewicz; [2022]
    Nyckelord :Biology and Life Sciences;

    Sammanfattning : Ett nytt lovande alternativ för antibiotika Hudsår är alltid med risk för bakteriell angrepp. När en infektion uppstår står immunförsvaret inför en stor utmaning, då inte sällan motståndaren övervinner flera strider. En av kroppens strategier för kampen med patogener är inflammation. LÄS MER

  2. 2. Ungdomars inställning till kött och vegetarisk kost - en enkätstudie om elever i årskurs 9

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Anna Skytt Becker; Maria Rundström; [2021]
    Nyckelord :Vegetarisk kost; Vegetariskt; Vegetarism; Kött; Ungdomar; Inställning; Livsmedelsval; Matval;

    Sammanfattning : Bakgrund Maten som konsumeras i världen är en kraftigt bidragande faktor till klimatförändringarna. Kost baserad på mer frukt, grönsaker och mindre rött kött skulle  gynna både miljö och hälsa. LÄS MER

  3. 3. Improving the temporal resolution of a microspectrometer for the study of the photophysics of enhanced green fluorescent protein

    Master-uppsats, KTH/Tillämpad fysik

    Författare :Lukas Rane; [2021]
    Nyckelord :Biophysics; EGFP; Fluorescence; triplet state; Biofysik; EGFP; fluorescens; triplet tillstånd;

    Sammanfattning : The use of fluorescent proteins as fluorescent markers has exploded over the last decades. In particular due to the development of advanced microscopy for live cell measurements, dynamic molecular studies down to single molecule levels and for superresolution microscopy. LÄS MER

  4. 4. Sustainable corrosion protection for metallic materials by Mussel adhesive protein modified lignin film

    Master-uppsats, KTH/Materialvetenskap

    Författare :Di Wang; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Lignin has the potential to be used as green material to inhibit the corrosion of metallic substrates. Mussel adhesive protein is used to modify lignin due to its great adhesive and film forming abilities. LÄS MER

  5. 5. Gråärtor : En oanvänd resurs i den moderna gastronomin

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Antonia Sjöström; [2016]
    Nyckelord :Kulturväxter; Grönt protein; Molekylär; Traditionell; Gastronomi;

    Sammanfattning : .... LÄS MER