Sökning: "Hållbar köttkonsumtion"

Visar resultat 1 - 5 av 23 uppsatser innehållade orden Hållbar köttkonsumtion.

  1. 1. Könsskillnader i intag av olika proteinkälloroch attityder till att äta växtbaserat : En kvantitativ enkätstudie på unga svenskar

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Azin Dadgar; Hilma Wass; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Introduktion: För att svenskars matkonsumtion ska bli mer hållbar behöver konsumtionen av animaliska proteinkällor minskas för att ge mer utrymme till växtbaserat. Tidigare studier stärker stödet för att ett ökat intag av vegetabiliska proteinkällor kan påverka både hälsa och livslängd positivt. LÄS MER

  2. 2. Sustainable meat consumption

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Julia Linderson; [2022]
    Nyckelord :Economics; food; policy; tax; subsidy; sustainability; meat; consumption; biodiversity; GHG-emissions;

    Sammanfattning : Global warming, declining biodiversity, overuse of natural resources and social fundamentals such as health and a secure income are all affected by our food consumption. In the last 30 years, global meat consumption has doubled, which has increased the negative effects on these issues. LÄS MER

  3. 3. Tak’o : En mer hållbar snabbmatsrestaurang.

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för design

    Författare :Emma von Schéele; [2022]
    Nyckelord :Globala målet nummer 13; livsmedel; vegetariskt; vegansk; snabbmatsrestaurang; vego; förpackningsdesign.;

    Sammanfattning : Detta projekt startade i en C-uppsats där förpackningar för vegetariskt och vegansk mat undersöktes för att ta reda på hur dessa kommunicerade till konsumenten. Det upptäckte då en oklarhet i vissa delar av kommunikationen och jag bestämde mig för att lösa problemet. Lösningen blev snabbmatsrestaurangen Tak’o. LÄS MER

  4. 4. Konsumenter av framtidens mat: En kvalitativ studie om barns uppfattning kring hållbar matkonsumtion.

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Emmili Ali Yoshiguchi; Beatrice Strid; [2021-08-30]
    Nyckelord :Fenomenografi; Hållbarhetsperspektiv; Matvana; Socioekonomisk bakgrund; Årskurs 1;

    Sammanfattning : Hållbar utveckling är idag ett högst aktuellt ämnet och maten som konsumeras har stor påverkan på miljön och bidrar till utsläpp av växthusgaser. Idag finns det forskning som påvisar att socioekonomisk bakgrund påverkar familjers matvanor, däremot finns det lite beforskat om huruvida socioekonomisk bakgrund påverkar uppfattningen om hållbar matkonsumtion, som att äta mer vegetabilier, begränsa köttkonsumtion och välja mer närproducerade alternativ. LÄS MER

  5. 5. Mjölkkor i köttdisken? : En flermetodsstudie om konsumentens och producentens tankar kring nötkött samt hur alternativ produktion går till och smakar.

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Rosanna Åhlgren; [2021]
    Nyckelord :Nötkött; Mjölkko; Konsument;

    Sammanfattning : Bakgrund Det har kommit nya rekommendationer om minskad köttkonsumtion, för hälsan och en hållbar produktion. Kött har funnits i kosten länge och innehåller hög-kvalitéts protein. Samtidigt har medvetenheten kring hållbar köttkonsumtion ökat bland konsumenter. LÄS MER