Sökning: "Hållbar kultur"

Visar resultat 1 - 5 av 373 uppsatser innehållade orden Hållbar kultur.

  1. 1. Produktdesign mot ohållbar fimpning : Hur kan produktdesign bidra till ett mer hållbart samhälle genom en wearable som uppmuntrar till goda fimp-praktiker?

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)

    Författare :Tindra Hinderot-Flogin; [2023]
    Nyckelord :product design; design; cigarette butts; littering; sustainability; nudging; design for sustainable behavior; wearable; Produktdesign; design; fimpar; nedskräpning; hållbar utveckling; nudging; wearable;

    Sammanfattning : Projektet har utforskat hur produktdesign i form av en wearable kan bidra till en hållbar utveckling genom att uppmuntra till ordentligt avfallshantering av fimpar så att de inte hamnar löst i naturen. Studien grundar sig i designteorierna hållbar utveckling, design for sustainable behavior och nudging. LÄS MER

  2. 2. Praktiska tillämpningar av hållbart ledarskap  inom en organisation i logistikbranschen : En kvalitativ undersökning av hur hållbart ledarskap används inom en organisation i praktiken

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Lovisa Zederfeldt; Amanda Åkesson; [2023]
    Nyckelord :Sustainability; sustainable leadership; leadership idea; organization; translation; ideas; interpretation.; Hållbarhet; hållbart ledarskap; ledarskapsidé; organisation; översättning; idéer; tolkande.;

    Sammanfattning : I takt med nya förhållningsätt och organisatoriska krav, förväntas ett ansvarstagande av organisationer gällande den hållbara utvecklingen. Nya idéer uppstår, översätts och fastställs inom det organisatoriska sammanhanget för att upprätthålla ett hållbarhetsarbete. LÄS MER

  3. 3. Studenters bakomliggande faktorer gällande konsumtion av hållbara livsmedel

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

    Författare :Alva Wassholm; Frida Blomqvist; [2023]
    Nyckelord :Hållbara livsmedel; hållbar utveckling; hållbar konsumtion; bakomliggande faktorer; studenter; Theory of planned behaviour; Social Sciences;

    Sammanfattning : Det är bevisat att en stor del av hushållens utsläpp är från matkonsumtionen och därmed grundas denna studie i ett samhällsproblem om hur matkonsumtionens skada på planeten kan minskas. Tidigare forskning har genom kvantitativa metoder identifierat motiv till eller från konsumtion av hållbara livsmedel men det saknas forskning för vad som ligger bakom dessa motiv. LÄS MER

  4. 4. Implementering av ett digitalt projektledningsverktyg inom en kommunal verksamhet : En studie om eventuell implementering av ett projektledningsverktyg

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)

    Författare :Sara Nafaa Qacuson; [2023]
    Nyckelord :project management; efficiency; public sector; digital tool; Projektledning; effektivitet; offentliga sektor; digitalt verktyg;

    Sammanfattning : Etablering av projekt som arbetsform har ökat i samband med den snabba samhällsutvecklingen. Byggprojekt plågas ofta av förseningar och kostnadsöverskridande vilket leder till försämrat projektkvalité. Projektbaserade verksamheter styr och leder sina projekt genom specifik och anpassad projektstyrmodell. LÄS MER

  5. 5. Material av restprodukter från hampa till produktdesign

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)

    Författare :Daniel Gezavati; [2023]
    Nyckelord :Industrial Design; Sustainability; Hemp; Material Innovation; By-products; Upcycling; Industridesign; Hållbarhet; Hampa; Restprodukter;

    Sammanfattning : This paper is a research through design that answers the question: How can the by-products from hemp production be utilized to create a sustainable material for product design?Hemp is the commercial crop that sequesters carbon dioxide most effectively in the world, but large amounts of bast fibers and hurd emerge as by-products ater cultivation for seeds, flowers, and leaves. These by-products can be difficult for farmers to manage as they require space for storage and often must undergo a lengthy production process before they can be converted into products. LÄS MER