Sökning: "Högfettkost"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet Högfettkost.

  1. 1. En högfettkost som nutritionsstrategi vid uthållighetsprestation? : En systematisk litteraturstudie

    Master-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för idrotts- och hälsovetenskap

    Författare :Sofia Selenius; [2016]
    Nyckelord :endurance; performance; high fat; low carbohydrate; high carbohydrate; fat adaptation;

    Sammanfattning : Syfte och frågeställningar Syftet med denna litteraturstudie är att undersöka om det finns stöd i nuvarande forskning för att en fettrik kost är mer effektiv som nutritionsstrategi vid uthållighetsprestationer jämfört med en kolhydratrik kost. Studiens frågeställningar är: Förbättras uthållighetsprestationen av en fettrik kost jämfört med en kolhydratrik kost? Hur påverkas kolhydrat- och fettmetabolismen av en högfett- och lågkolhydratkost? Metod Litteratursökningen genomfördes i databaserna Ebsco, Pubmed och Cinahl. LÄS MER

  2. 2. Effekter av LCHF-kost hos personer med diabetes typ 2 : En systematisk litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

    Författare :Malin Ingvarsson; Johanna Ågren; [2015]
    Nyckelord :Omvårdnad; Diabetes typ 2; LCHF-kost; Högfettkost; Lågkolhydratskost;

    Sammanfattning : Bakgrund: Diabetes typ 2 är en av vår tids stora folksjukdomar som ökar runt om i världen. Den kost som rekommenderas för diabetiker av Socialstyrelsen bygger på ett stort innehåll kolhydrater, vilket tenderar att höja blodsockernivåerna. LÄS MER

  3. 3. LCHF - Low Carb High Fat : en experimentell studie av 3 veckors LCHF-kost på hälsomarkörer hos normalviktiga kvinnor

    Kandidat-uppsats, Institutionen för idrotts- och hälsovetenskap

    Författare :Emelie Beijer; Renate Cerljen; [2011]
    Nyckelord :LCHF; Low Carb High Fat; normal weight; diet; weight loss; bloodlipids; nutrition; LCHF; Low Carb High Fat; diet; viktminskning; normalvikt; blodfettprofil; Lågkolhydratkost; högfettkost; nutrition;

    Sammanfattning : Sammanfattning Syfte och frågeställningar Syftet med denna uppsats var att undersöka hurvida en LCHF (Low Carb High Fat) kost skulle kunna vara en hälsosam livsstil utifrån hur den påverkar olika hälsomarkörer hos normalviktiga personer där en viktminskning ej har eftersträvats. Frågeställningen var följande: Hur påverkar en LCHF-kost med maximalt 30 gram kolhydrater per dag under 3 veckor normalviktiga kvinnors BMR (Basal Metabolic Rate), blodlipider, blodglukos, blodtryck, kroppssammansättning, midje- och höftmått samt deras kroppsvikt? Metod En experimentell studie har genomförts på 8 normalviktiga kvinnor mellan 20 och 35 år. LÄS MER