Sökning: "HACCP egenkontrollprogram"

Hittade 5 uppsatser innehållade orden HACCP egenkontrollprogram.

  1. 1. Säker livsmedelshantering – är det möjligt?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Hanna Nilsson; Kristina Nurmi; [2011-03-09]
    Nyckelord :Livsmedelslagstiftning; Egenkontrollprogram; Måltidsverksamhet;

    Sammanfattning : År 2006 började nya regler inom livsmedelshanteringen att gälla inom hela EU. Den nya lagstiftningen ställer högre krav på verksamhetsutövaren och alla måltidsverksamheter måste ha ett anpassat egenkontrollprogram grundat på HACCP och söka nytt godkännande som gäller hela verksamheten. LÄS MER

  2. 2. Daglig dokumentation för säker livsmedelshantering - En pilotstudie för miljöförvaltningen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Jessica Hildebrand; Yvonne Lindgren; [2011-03-02]
    Nyckelord :egenkontroll; förenklad daglig dokumentation; måltidsverksamhet;

    Sammanfattning : Som en pilotstudie för Göteborgs miljöförvaltning har vi undersökt ett förenklat sätt att do-kumentera egenkontrollens kritiska styrpunkter enligt HACCP (”Hazard Analysis Critical Control Point”) -principerna för säkrare livsmedelshantering utifrån lagstiftningen som trädde i kraft 2006. Det sätt vi har studerat utgår ifrån Food Standard Agency, Englands motsvarig-het till Livsmedelsverket, sätt att dokumentera i handlingen ”Safe food better business”. LÄS MER

  3. 3. "Hummus original" från Maxo´s Food AB : med eller utan konserveringsmedel?

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Anna-Maria Hallin; [2010]
    Nyckelord : Hummus original ; kikärtsröra; HACCP; Svampprov; Bakterieprov;

    Sammanfattning : Syftet med examensarbetet var att studera produkten ”Hummus original”, kikärtsröra, frånföretaget Maxo´s Food AB. Önskemål från företaget och konsumenter var att kunna ta bort ettav de båda konserveringsmedlen, E211 och E202, i produkten. LÄS MER

  4. 4. Gårdsslakteri

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Rural Buildings and Animal Husbandry [LBT]

    Författare :Daniel Andersson; Charlotte Malmqvist; [2007]
    Nyckelord :slakterier; gårdsslakterier; livsmedelsproduktion; gårdsslakt; djurvälfärdsfrågor; slaktlokaler;

    Sammanfattning : Eftersom vi har ett eget stort intresse för djurvälfärdsfrågor och produktion av livsmedel med hög kvalitet har vi valt att fördjupa våra kunskaper inom gårdsslakt. I en tid där vi går mot allt färre stora slakterier, som leder till långa transporter för djuren och resulterar i ökad stress och skaderisk, så känns detta extra aktuellt. LÄS MER

  5. 5. En jämförande studie av Svenskt Vattens och CAC:s syn på HACCP-processen, En utvärdering och ett praktiskt tillämpande av Svenskt Vattens "Handbok för egenkontrollprogram med HACCP"

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Avdelningen för Teknisk vattenresurslära

    Författare :Anna Järvegren Meijer; [2007]
    Nyckelord :kritisk styrpunkt; dricksvatten; vattenverk; Svenskt Vattens handbok; riskanalys; rangordning; bedömningsskalor; konsekvens; frekvens; Riskhantering; CCP; Risk Management and Safety engineering; värdematris; HACCP; Food and drink technology; Livsmedelsteknik; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Denna rapport, En jämförande studie av Svenskt Vattens och CAC:s syn på HACCP-processen, En utvärdering och ett praktiskt tillämpande av Svenskt Vattens Handbok för egenkontrollprogram med HACCP, skriven av Anna Järvegren Meijer (handledd av Kenneth M. Persson, professor vid Teknisk Vattenresurslära, Lunds Tekniska Högskola och Anne Levin, konsult på SWECO VIAK, Malmö) behandlar kvalitetssystemet Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) och fokus ligger på tillämpning inom beredning och distribution av dricksvatten. LÄS MER