Sökning: "Healthy Food"
Visar resultat 1 - 5 av 372 uppsatser innehållade orden Healthy Food.
1. Hundägares motivation till utfodring med färskfoder och deras inställning till sterilisering av foder: en enkätstudie
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Att utfodra sin hund med färskfoder, även känt som Raw meat based diets (RMBD), har ökat i popularitet de senaste åren. Förespråkare av dieten menar att den är överlägsen traditionella våt- och torrfoder gällande näringsinnehåll och positiva effekter på hundens hälsa. LÄS MER
2. Patienters upplevelser av egenvård vid diabetes typ 2 : hinder och möjligheter
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärdSammanfattning : Bakgrund: Diabetes typ 2 är en kronisk folksjukdom världen över. Egenvård är en essentiell del av behandlingen vid diabetes typ 2, om den missköts riskerar patienten att drabbas av allvarliga komplikationer. LÄS MER
3. On the Greek Physician Praxagoras from Kos and the Development of Medicαl Thinking in Antiquity
Master-uppsats, Lunds universitet/Grekiska (antik och bysantinsk); Lunds universitet/Masterprogram: Språk och språkvetenskapSammanfattning : The Greek physician Praxagoras from Kos was active around year 300 BC. He represents the transition between the Hippocratic and the Hellenistic periods in medicine. Praxagoras was the teacher of several renowned physicians active during the 3rd century BC. Although he wrote many books nothing of his writing has survived to our time. LÄS MER
4. The Impact of Oat and Fruit Consumption on Short-Chain Fatty Acid Production
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This study explored the importance of short-chain fatty acids (SCFAs) in maintaining gut health and how different diets affect their levels. Blood plasma and serum samples from mice subjected to two intervention studies on oats and fruits were analysed to determine SCFA concentrations. LÄS MER
5. Sockerskattens roll i utvecklingen av hälsosamma matvanor för barn - en studie som belyser hur en sockerskatt kan påverka svenska livsmedelsföretag.
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Allt fler länder börjar se ett växande folkhälsoproblem samt att det samhällsekonomiska perspektivet påverkas negativt till följd av en hög sockerkonsumtion bland befolkningen. I Sverige har man börjat se en minskning av direktkonsumtionen av socker (råsocker och bitsocker) samtidigt som intaget av socker i form av choklad, konfektyr som bakverk, godis samt läskedrycker har ökat kraftigt. LÄS MER