Sökning: "Home composting"
Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade orden Home composting.
1. Integrating Waste Heat from Hydrogen Production Into District Heating
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för energivetenskaperSammanfattning : The aim of this research is to explore the feasibility of the integration of waste heat from electrolyzers within a Combined Heat and Power (CHP) plant and district heating (DH) network and suggest a practical setup for integration. With the escalating emphasis on the development of green hydrogen through electrolysis powered by renewable energy, a substantial amount of waste heat is generated, typically left unused. LÄS MER
2. Mer växtkraft i trädgårdslandet med bokashi? : ett jämförande odlingsförsök med bokashi, traditionell kompost, BSF-kompost och biogödsel
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Soil and EnvironmentSammanfattning : Att ta vara på matavfall från hushållen är viktigt för att ställa om till ett hållbart samhälle med cirkulära system för näringsämnen och energi. Hemkompostering nämns i EU:s direktiv om avfallshantering som en metod för att återvinna bioavfall där det uppstår. LÄS MER
3. Biodegradation Experiments of Polymeric Materials: Monitoring and Analysis
Master-uppsats, KTH/Fiber- och polymerteknologiSammanfattning : Plastskräp har blivit ett global problem på grund av nedskräpning och otillräcklig avfallshantering. Användning av biologiskt nedbrytbart material kan underlätta problemet, även om det inte är en universallösning. LÄS MER
4. Eggcycling : En studie om hur vi kan ta tillvara på äggskalsrester och genom en materialdriven designprocess utveckla nya material i hemmiljö
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)Sammanfattning : I Sverige konsumeras i snitt över 100 000 ton ägg varje år. Skalet utgör cirka 12 procent av äggets vikt och medför därför ett avfall på 12 000 ton äggskal. Vanligast idag är att äggskalen sorteras som matavfall och genom rötning eller kompostering blir till biogas som kan användas som energi. LÄS MER
5. Building resilience through food : the case of the Network of Agroecological Peasants' Markets of Valle del Cauca (Red MAC), Colombia
Master-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : The dominance of conventional (chemical and industrial) agriculture has eroded the ecological, economic and socio-cultural conditions to sustain production for a growing population, undermining humanity´s capacity to feed itself (Gliessman, 2007; Altieri & Toledo, 2011). As a consequence, we have a decoupled global food system: the social is decoupled from the ecological; farmers are decoupled from the land; farmers and consumers are decoupled from each other; and culture is decoupled from agri-culture. LÄS MER