Sökning: "Homogenization of culture"
Visar resultat 1 - 5 av 14 uppsatser innehållade orden Homogenization of culture.
1. Improving the sensorial properties of pea protein through fermentation
Master-uppsats, Lunds universitet/FörpackningslogistikSammanfattning : Lactic acid fermentation has been a widely used process for many years, offering nutritional and sensory benefits to plant proteins. In this study, the objective was to produce a fermented pea powder with enhanced sensory properties by combining previous research from FrieslandCampina. LÄS MER
2. Bioplastproduktion från skogsindustriellt avloppsvatten : En energiteknisk och ekonomisk utvärdering för att producera polyhydroxyalkanoater på Gruvöns Bruk
M1-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : I framtiden kommer avfall att behöva hanteras cirkulärt och resurser tas om hand för att möta hårdare framtida miljökrav. Ett miljöproblem som lyfts de senaste åren är nedskräpning där plast ofta nämns som ett exempel. Plast är ett viktigt material och används i stora delar av samhället. LÄS MER
3. Korean Bodybuilding : Cultural Hybrid or Instance of Cultural Homogenization?
Kandidat-uppsats, Stockholms universitet/Institutionen för Asien-, Mellanöstern- och TurkietstudierSammanfattning : This study deals with the trend of male bodybuilding in Korea and investigates the motivations and aesthetic ideals of Korean male bodybuilders. The author of the study uses the few hitherto academic research works on the subject and tries to give an overview of the history of Korean bodybuilding. LÄS MER
4. Platsers identiteter - en studie om det platsspecifika i en generaliserad omvärld
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)Sammanfattning : Det finns något som gör varje plats unik. Små specifika egenheter som skiljer platser från varandra och skapar en viss typ av känsla. I staden är det är en del av alla invånares vardagliga liv, det ger en speciell mening till platser och påverkarhur människor upplever sin omgivning. Detta något är vad vi kallar platsersidentiteter. LÄS MER
5. Resurseffektiv produktion : Vilka produktionsstrategier är lämpliga för att möjliggöra resurseffektiv yoghurtproduktion?
Kandidat-uppsats, KTH/Industriell produktionSammanfattning : I syfte att besvara frågeställningen ”Vilka produktionsstrategier är lämpliga för att möjliggöra resurseffektiv yoghurtproduktion?” gjordes först en litteraturstudie om tre valda, allmänna produktionsstrategier, samt en fallstudie på ett mejeriföretag för att identifiera vilka strategier som används i praktiken och deras lämplighetsgrad. Fokus lades på ekonomiskt, miljömässigt- och socialt perspektiv. LÄS MER