Sökning: "Hotell - och restaurangprogrammet"

Visar resultat 21 - 25 av 45 uppsatser innehållade orden Hotell - och restaurangprogrammet.

  1. 21. Kost och motionskunskaper bland gymnasieelever

    C-uppsats, Göteborgs universitet/Sociologiska institutionen

    Författare :Peder Lidgren; Michael Lundin; [2009]
    Nyckelord :Gymnasieelever; hälsa; motion; medvetenhet; kost;

    Sammanfattning : Syftet med vår uppsats var att få svar på frågan om gymnasieelever har kunskap om vad som är god kost och bramotion. Vi ville se om någon markant skillnad fanns mellan könen, samt om vi skulle finna några skillnadermellan eleverna på fyra olika gymnasieprogram belägna på fyra olika skolor i Västra Götalands regionen. LÄS MER

  2. 22. En förändrad vägledning med ny gymnasiereform

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö högskola/Lärarutbildningen (LUT)

    Författare :Anna Olsson; Linn Rasmusson; [2009]
    Nyckelord :Gymnasiereform GY-09; gymnasieval; vidareutbildning; vägledning;

    Sammanfattning : Vårt examensarbete har som syfte att undersöka om studie- och yrkesvägledarens roll på gymnasiet kan förändras med den nya gymnasiereform som föreslås i gymnasie-utredningen. Vi har med hjälp av intervjuer undersökt vad som påverkat eleverna till valet av yrkesförberedande gymnasieprogram samt vad de har för tankar kring fortsatta studier och arbete. LÄS MER

  3. 23. Kockens kunskaper : Vad tycker krögare och lärare att en nybliven kock ska kunna?

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Institutionen för teknik och design

    Författare :Daniel Andersson; Peder Ekman; [2009]
    Nyckelord :kunskap; hotell-och restaurangprogrammet; yrkeslärare; krögare; grunder; stort matintresse; praktiskt arbete;

    Sammanfattning :     I skolans styrdokument talas det om kunskaper som en kock ska ha efter avslutad utbildning. Syftet är att undersöka vilka kunskaper som en blivande kock från det treåriga HR-programmet bör inneha efter avslutad gymnasieutbildning. LÄS MER

  4. 24. Köksvägen: om genus och utbildning på Hotell- och restaurang programmet.

    C-uppsats, Göteborgs universitet/Sociologiska institutionen

    Författare :Bengt Andersson; Thomas Sjöberg; [2009]
    Nyckelord :genus; yrkesval; hotell- och restaurangprogrammet; ;

    Sammanfattning : Vi är tre yrkeslärare med olika bakgrund, och vi har var för sig tyckt oss se att det föreliggerett tydligt genusmönster vid val till våra olika program. Vi har var för sig varit intresserade avdessa frågor. Detta arbete har gett oss möjlighet att fördjupa oss i frågan. LÄS MER

  5. 25. Lärlingsutbildning för hotell- och restaurangelever

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö högskola/Lärarutbildningen (LUT)

    Författare :Christina Karlsson; Peter Lindgren; [2009]
    Nyckelord :Lärlingsutbildning; Hotell-och restaurangprogrammet; Handledare; Elev;

    Sammanfattning : Syftet är att studera vilken uppfattning en grupp elever och handledare har om den nya lärlingsutbildningen som har startats på försök.Skolverket vill satsa på en lärlingsutbildning. Lärlingsutbildningen innebär att eleverna är på en arbetsplats flera dagar i veckan, oftast 3 och sen läser de kärnämnen inne på skolan resterande tid. LÄS MER