Sökning: "Hotell - och restaurangprogrammet"
Visar resultat 6 - 10 av 45 uppsatser innehållade orden Hotell - och restaurangprogrammet.
6. Undervisning i näringslära – på två olika gymnasieprogram
Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : I kostbudskapet är lärandet ett problem. För att nå ut med kostbudskapet utgår man från vad som står i läroplan respektive kursplan om vad eleverna skall lära sig. LÄS MER
7. Social kompetens i restaurangen – En studie av skolans och restaurangbranschens syn på serveringshantverket
C-uppsats,Sammanfattning : Sammanfattning:Syfte:Syftet med denna uppsats är att ta reda på hur arbetsgivare respektive skolan ser på socialkompetens inomrestaurangbranschen. Finns det någon skillnad på vad skolan undervisar om och vad som är önskvärt på dagensarbetsmarknad. LÄS MER
8. Hur upplever elever och lärare förmedlingen av yrkes- och kompetenskunskap? : En studie av elevers och lärares upplevelser av yrkeskunskap och kompetenskunskap på ett hotell- och restaurangprogram
Kandidat-uppsats, Sektionen för lärarutbildning (LUT)Sammanfattning : Syftet med detta arbete är att studera hur elever på hotell- och restaurangprogrammet upplever kunskapsförmedlingen på skolan och om den kunskap som förmedlas lever upp till de förväntningar som eleverna har på sina lärare. Min metodologiska utgångspunkt är en kombination av kvalitativ observation och kvantitativ datainsamling med hjälp av enkät. LÄS MER
9. Elevers erfarenheter och attityder till infärgning. : Elevers uppfattningar om infärgning på Hotell- och Restaurangprogrammet.
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Pedagogiska institutionen; Umeå School of Education (USE)Sammanfattning : Syftet med studien var att undersöka elevers erfarenheter och attityder till infärgning på Hotell- och restaurangprogrammet. Forskningsfrågorna bestod av hur infärgning förändrar elevers intresse till kärnämnen och vilka kärnämnen de ansåg var viktiga för karaktärsämnena samt om deras studieresultat påverkats av infärgningen och hur eleverna såg på ett samarbete mellan olika ämnen. LÄS MER
10. Stärker man en yrkeslärare stärker man en bransch Branschrelaterad kompetensut- veckling för restauranglärare
C-uppsats,Sammanfattning : SammanfattningInledning: Studien riktar sig till restaurangprogrammen, dess yrkeslärare och restaurangbranschen. Den be-skriver yrkeslärares komplexa situation, den att stå med ett ben i vardera bransch. Här beskrivs hur man pro-fessionellt kan utveckla sin kompetens i takt med branschens utveckling. LÄS MER