Sökning: "Hotell och Restaurangfacket"
Hittade 5 uppsatser innehållade orden Hotell och Restaurangfacket.
1. Den fackliga organiseringen av papperslösa arbetstagare : Bortom rättigheter och organisering
Master-uppsats, Uppsala universitet/Teologiska institutionenSammanfattning : I Sverige växer en informaliserad arbetsmarknad fram, där människor står utanför staten och fackförbundens skydd. Frågan gällande organisering av papperslösa arbetstagare har blivit till en komplex fråga för de svenska fackförbunden. Denna uppsats redogör för hur svenska fackförbund organiserar papperslösa arbetstagare. LÄS MER
2. OMBUDSMÄN SOM KONFLIKTHANTERARE En studie om fackliga ombudsmäns förhållningssätt till och hantering av konflikter i förhandlingar
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet / / Institutionen för sociologi och arbetsvetenskapSammanfattning : Syfte: Uppsatsens syfte är att undersöka hur fackliga ombudsmän förhåller sig till meningsskiljaktigheter och konflikter med enskilda arbetsgivare i förhandlingssituationer. Ytterligare ett syfte är att undersöka vilka strategier fackliga ombudsmän använder sig av för att förebygga och hantera konfliktfyllda situationer i förhandlingar. LÄS MER
3. Representation och strukturers betydelse för inflytande : Om fackförbunden inom LOs ungdomsverksamhet
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för samhälls- och kulturvetenskapSammanfattning : “The importance of representation and structures to establish influence. A study of the Trade Unions Youth Activities within The Swedish Trade Union Confederation. LÄS MER
4. Restaurangbranschen och facket : En kvalitativ studie om sociala relationers betydelse för en bransch och dess påverkan på tillhörande fackförening
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för samhällsstudier (SS)Sammanfattning : Denna uppsats handlar om restaurangbranschen och hotell- och restaurangfacket. Medlingsinstitutet presenterar varje år en rapport som innefattas av statistik om hur den fackliga medlemskapsutvecklingen sett ut under året i olika branscher. LÄS MER
5. Momsigt gott! : En undersökning av de nuvarande effekterna av den sänkta restaurangmomsen
Magister-uppsats, Institutionen för ekonomi och företagandeSammanfattning : När den svenska regeringen beslöt sig för att sänka restaurangmomsen den 1 januari 2012, gjordes det för att stimulera restaurangbranschen att sänka priserna på måltiderna, nyanställa och eliminera svartjobb. Vid en sänkning av momsen frigörs kapital, ett extra ekonomiskt utrymme, som för företagen blir en tillgång som de själva får avgöra hur det kommer disponeras. LÄS MER