Sökning: "Hotell- och Restaurangprogrammet motivation"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden Hotell- och Restaurangprogrammet motivation.

  1. 1. Programinfärgning : ”Ger eleverna en förståelse för den verklighet de kommer ut till”

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Pedagogiska institutionen

    Författare :Johan Johansson; [2018]
    Nyckelord :Ergonomi; idrott och hälsa; yrkesprogram;

    Sammanfattning : I Sverige idag är det stor andel människor som genom deras yrkesutövande har ont eller har andra besvär med kroppen. Den svenska gymnasieskolan består av tolv yrkesprogram vars syfte är att förbereda eleverna för yrkeslivet. LÄS MER

  2. 2. Elevers erfarenheter och attityder till infärgning. : Elevers uppfattningar om infärgning på Hotell- och Restaurangprogrammet.

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Pedagogiska institutionen; Umeå School of Education (USE)

    Författare :Marie Eriksson; [2011]
    Nyckelord :Karaktärsämnen; Kärnämnen; Motivation; Samverkan;

    Sammanfattning : Syftet med studien var att undersöka elevers erfarenheter och attityder till infärgning på Hotell- och restaurangprogrammet. Forskningsfrågorna bestod av hur infärgning förändrar elevers intresse till kärnämnen och vilka kärnämnen de ansåg var viktiga för karaktärsämnena samt om deras studieresultat påverkats av infärgningen och hur eleverna såg på ett samarbete mellan olika ämnen. LÄS MER

  3. 3. Stärker man en yrkeslärare stärker man en bransch Branschrelaterad kompetensut- veckling för restauranglärare

    C-uppsats,

    Författare :Lina Andersson Fasth; [2011]
    Nyckelord :erfarenhetslära; hotell- och restaurangprogrammet; ;

    Sammanfattning : SammanfattningInledning: Studien riktar sig till restaurangprogrammen, dess yrkeslärare och restaurangbranschen. Den be-skriver yrkeslärares komplexa situation, den att stå med ett ben i vardera bransch. Här beskrivs hur man pro-fessionellt kan utveckla sin kompetens i takt med branschens utveckling. LÄS MER

  4. 4. Förväntad och upplevd kunskap : En enkätstudie bland elever på Hotell- och Restaurangprogrammet

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Estetisk-filosofiska fakulteten

    Författare :Salvatore Ingletto; [2009]
    Nyckelord :Expectations; knowledge; education content; Hotel- and Restaurant program; Förväntningar; kunskap; utbildningsinnehåll; Hotell- och Restaurangprogrammet;

    Sammanfattning :  The purpose with my study was primarily to illuminate the students' expectations on gained knowledge during their studies at the upper secondary school Hotel- and Restaurant program, and to what extent these expectations were fulfilled. Secondarily, the purpose was to compare the students' expected and perceived knowledge with the program goals set by the Swedish government and the knowledge requirements expressed in a pilot study made by the Education council of the Hotel and restaurant business (UHR, 2007). LÄS MER

  5. 5. Visionen om den goda skolan : Den goda skolan beskriven av gymnasieelever i årskurs två

    Kandidat-uppsats, Humanvetenskapliga institutionen

    Författare :Anne Olsson; [2008]
    Nyckelord :skolmiljö; lärare; undervisning; kunskap; motivation; bedömning;

    Sammanfattning : Det huvudsakliga syftet med uppsatsen, var att presentera en samlad bild av hur visionen om den goda skolan beskrivs av gymnasieelever i årskurs två. För att uppnå detta syfte har skolan studerats utifrån vissa givna aspekter, vilka sammantagna fått utgöra den goda skolans förutsättningar. LÄS MER