Sökning: "Human Anatomy"
Visar resultat 31 - 35 av 87 uppsatser innehållade orden Human Anatomy.
31. Effekt av relativ ålder på travhästars tävlingsprestation
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : Harness racing in Sweden has evolved since the 18th century when it began as racing to the church or at frozen lakes. Since then Sweden has become one of the world's foremost harness racing nations with a world-class breeding. LÄS MER
32. The mechanisms of TK1 secretion in cancer cells
Master-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : A seventy five percent increase in cancer incidence within 10 years is one of the major human health issues based on the World Health Or-ganization (WHO) evaluation. Prevention of cancer through health screening was suggested by the WHO as a means of early detection of cancer. LÄS MER
33. Dysbios av hudens mikrobiom vid atopisk dermatit hos hund
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : Atopisk dermatit är en vanlig hudsjukdom som drabbar runt 10-15% av alla hundar. Sjukdomen innebär överkänslighetsreaktioner med bland annat klåda mot specifika allergener. Ofta är det allergener som hunden kan komma i kontakt med i vardagen, som till exempel pollen eller husdamm. LÄS MER
34. Möjligheter för fekalt diagnostiskt test för inflammatory bowel disease hos hund
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : IBD är en förkortning för inflammatory bowel disease vilket innebär att patienten har inflammation i tarmen och kan få gastrointestinala symtom såsom kräkningar, diarré och illamående. Idag finns inga snabba och enkla diagnostiska metoder för IBD. LÄS MER
35. Probiotika till häst - fungerar det?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : Hästen är en herbivor vars naturliga diet till stor del består av gräs. För att kunna tillgodogöra sig strukturella kolhydrater är hästen helt beroende av mikrober, som i grovtarmen fermenterar cellulosa, hemicellulosa och pektin till lättupptagliga flyktiga fettsyror. LÄS MER