Sökning: "ICA svinn"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden ICA svinn.

  1. 1. EN STUDIE OM MATSVINN HOS KONSUMENTER SOM HANDLAR FÄRDIGA MATKASSAR ONLINE

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Oscar Rosdahl; Carl Åberg; [2018]
    Nyckelord :matsvinn; matkassar; matkasse; food waste;

    Sammanfattning : Sammanfattning Bakgrund Hushållen står idag för den största mängden matsvinn och andelen livsmedelsinköp online ökar för varje år. En stor del av konsumenternas livsmedelsinköp online är matkassar bestående av färdiga middagslösningar med recept och tillhörande livsmedel. LÄS MER

  2. 2. Matbutikers hantering av mjölk och mjölksubstitut; spill och försäljningsstrategi

    Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Camilla Bratt Forss; Karolina Strömberg; [2018]
    Nyckelord :waste; wastage; management; supermarket; soy milk; almond milk; milk; milk substitutes; ICA; COOP; spill; matbutiker; hantering; coop; ICA; alpro; arla; mjölksubstitut; mandelmjölk; mjölk; sojamjölk;

    Sammanfattning : I dagsläget överproduceras och överkonsumeras mat, samtidigt slängs 30% av all mat som produceras i världen. Matproduktionen står för en stor del av världens miljöbelastning; främst genom animaliska produkter såsom kött och mejeriprodukter, och därför har ämnet blivit mycket omtalat. LÄS MER

  3. 3. Matsvinn i livsmedelsbutiker

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Åsa Lundberg; [2017]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Globalt slängs det 1,3 miljarder ton mat och livsmedelsbutikerna står för 5–7 procent av matsvinnet i världen. Matsvinnet beror främst på att fel mängd av ett livsmedel har köpts in. Syftet med denna studie är att kartlägga vilka åtgärder livsmedelsbutiker använder för att minska matsvinn. LÄS MER

  4. 4. Svinn av frukter och grönsaker - Fallet ICA Grossist

    Master-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Maja Nordell; Jimmy Tapper; Anton Torstensson; [2013]
    Nyckelord :Svinn; Matsvinn; Grossist; Livsmedelsbranschen; Frukter; Grönsaker; Frukt och Grönt; Supply Chain Management; Försörjningskedja; Technology and Engineering; Business and Economics;

    Sammanfattning : Svinn i livsmedelskedjan är ett aktuellt ämne både i branschen och på politisk nivå. En reduktion av matsvinn inom livsmedelsbranschen är intressant från både ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. LÄS MER

  5. 5. Svinnet som försvann - en fallstudie av CSR på ICA Malmborgs Tuna

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Eric Hagberg; Desirée Holmberg; [2011]
    Nyckelord :Företagsledning; management; Management of enterprises; Ansvarstagande; Resurskocken; Matsvinn; ICA Tuna; CSR; Business and Economics;

    Sammanfattning : Syftet med examensarbetet är att beskriva och analysera hur ICA Tuna i Lund aktivt arbetar med att reducera matsvinn genom projektet Resurskocken. Genom en fallstudie av Resurskocken vill vi visa hur denna livsmedelsbutik på ett konkret sätt realiserar företagsansvar, CSR, och förenar det med lönsamhet. LÄS MER