Sökning: "Impact of food loss"
Visar resultat 11 - 15 av 98 uppsatser innehållade orden Impact of food loss.
11. Finding ways to develop a sustainable bioeconomy: The case of industrial cassava in Colombia : Environmental impact and food security insights from a combined life cycle assessment and interview study
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : Cassava has been identified as a potential key crop for a sustainable bioeconomy in Colombia.However, the bioeconomy is not inherently sustainable, and neither is producing cassava,which makes research on it crucial. Increasing biomass circularity could be key for increasingthe cassava industry’s sustainability performance. LÄS MER
12. Predictive Regression Model Evaluation : Evaluating Predictive Machine Learning Models to Reduce Food Waste in the Dairy Industry
Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)Sammanfattning : Food waste in the food industry is often a result from the complex nature of food production. Uncertainty is always present as yields vary and as there is a chain of consumer demand from stores to producers. Food waste is a waste of both natural and economic resources affecting both the planet and the producer. LÄS MER
13. Hur påverkas gölgrodan (Pelophylax lessonae) av translokering? : undersökningar av hemvändarbeteende och kroppskondition
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EcologySammanfattning : För att Svensk kärnbränslehantering AB (SKB) ska kunna anlägga ovanjordsdelarna för det planerade kärnbränsleförvaret i Forsmark kommer en göl som hyser skyddsvärda groddjur som gölgroda (Pelophylax lessonae) att torrläggas och fyllas igen. För att kompensera för habitatförlusten har SKB anlagt nya gölar som gölgrodorna ska translokeras till. LÄS MER
14. Effekter av land grabbing i Etiopien : En litteraturstudie med fokus på lokalbefolkningens försörjning och miljön
Kandidat-uppsats, Jönköping University/HLK, Globala studierSammanfattning : Efter finanskrisen 2007–2008 blev jordbruksmark attraktiv som en investeringsmöjlighet, vilket innebar att många utländska företag, stater eller privata investerare förvärvade storskaliga områden av odlingsbar mark. Detta fenomen, som kallas för land grabbing, är särskilt förekommande i utvecklingsländer och det globala syd. LÄS MER
15. Risk Factors of Food Loss and Waste, and Life Cycle Assessment of waste management strategies in the Brazilian Leafy Vegetable Supply Chain
Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Food loss and waste (FLW) occurring early in the food supply chain (FSC) leads to increased resource wastage, including land, water, fertilisers, pesticides, fuel, packaging, energy, and labour. Targeting FLW prevention benefits various aspects such as food security, productivity, economic growth, climate change mitigation, resource conservation, and food waste management. LÄS MER