Sökning: "Inriktningsmål 25 %"
Hittade 2 uppsatser innehållade orden Inriktningsmål 25 %.
1. Nycklarna till framgång
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Som en följd av det svenska miljöarbetet gav regeringen, år 2006, ut riktlinjer till kommuner och landsting för en ökning av ekologiska livsmedel, i strävan mot en mer hållbar utveckling i vårt samhälle. Tanken var att man till 2010, inom offentliga måltidsorganisationer, skulle uppnå 25 procents användning av dessa livsmedel. LÄS MER
2. Ökning av ekologisk skolmat – är det möjligt? Inköpares uppfattningar om ekologiska inköp i offentliga skolmåltidsverksamheter.
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Uppsatsen inleds med en kort introduktion i ämnet hållbar utveckling för att sedan fokusera på den ekologiska dimensionen av begreppet. Bakgrunden belyser hur miljöproblem kan kopplas till maten vi äter och miljöfördelar med ekologiskt jordbruk. LÄS MER