Sökning: "Intrinsic viscosity"
Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden Intrinsic viscosity.
1. Material properties of recycled PET in beverage containers
Master-uppsats, KTH/Fiber- och polymerteknologiSammanfattning : PET har under lång tid använts för flasktillverkning eftersom den är lätt, har goda barriäregenskaper och kan enkelt bearbetas industriellt. På senare tid har miljömedvetenheten ökat i samhället och därmed efterfrågan på återvunnet material, däribland PET-flaskor. Redan idag tillverkas flaskor med helt återvunnen PET. LÄS MER
2. PET Recycling – Material and Performance aspects
Master-uppsats, KTH/Fiber- och polymerteknologiSammanfattning : Återvinning och insamling av PET-flaskor startade redan 1994 i Sverige och är en av de grundläggande återvinningsindustrierna.Teknologin har ständigt utvecklas sedan dess och vi har nu nya återvinningsmetoder som kan säkerställa PET-material som uppnår livsmedelskvalitet. LÄS MER
3. Defining requirements of PET scrap for open loop recycling of post-industrial waste
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Sammanfattning : To reduce the environmental impact and minimize the exploitation of the depleting re-sources, the transition to a circular economy is vital. It proposes an economy of reduced ma-terial consumption and increased reuse and recycling of plastics and other materials. LÄS MER
4. Polymer rejuvenation of PET textile waste
Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Thermomechanical recycling of polyethylene terephthalate (PET) typically includes a decrease in the polymer´s intrinsic viscosity and therefore a reduction of the molecular weight. Consequently, thermomechanical recycling is usually a downcycling of the product. LÄS MER
5. Mapping the intrinsic viscosityof hyaluronic acid at high concentrations of OH-
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för teknikvetenskaperSammanfattning : Hyaluronic acid is commonly used in dermatological fillers in the form of gels. It is established how these gels' firmness is affected by the amount of cross linker and hyaluronic acid respectively. However, the effect of hydroxide ions in solution is rather unknown. LÄS MER