Sökning: "Josefine Forslund"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden Josefine Forslund.

  1. 1. Förskollärares erfarenheter av och idéer om undervisning i barngrupper med språklig mångfald : En jämförelse av skillnader och likheter i arbetssätt i förhållande till barngruppens språkliga sammansättning.

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet

    Författare :Josefine Forslund; [2023]
    Nyckelord :Diversity; multilingualism; teaching; preschool; preschool teachers.; Mångfald; flerspråkighet; undervisning; förskola; förskollärare.;

    Sammanfattning : The purpose of the study is to, through a comparison between preschool teachers' experiences of and ideas about teaching in groups of children with linguistic diversity, contribute with knowledge about differences and similarities in working methods. The study is based on a digital survey that was sent out to several Facebook-groups. LÄS MER

  2. 2. En bra tränare är en engagerad tränare : En studie om ryttares erfarenheter av och förväntningar på tränare

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Författare :Anna Olsson; Josefine Forslund; Louise Lundborg; [2022]
    Nyckelord :tränare; coaching; ryttare; utbildning;

    Sammanfattning : Att vara tränare inom ridsport skiljer sig på många sätt i förhållande till andra sporter. För att lyckas uppnå optimal utveckling hos de ekipage som tränas krävs djupgående kunskap inom åtskilliga områden. LÄS MER

  3. 3. Kan intag av mejeriprodukter sänka ett högt blodtryck? – En systematisk översiktsartikel

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Josefine Lyngfelt; Elin Karlsson; [2020-06-22]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : 2 Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition Sammanfattning Titel: Kan mejeriprodukter sänka ett högt blodtryck? Författare: Josefine Lyngfelt och Elin Karlsson Handledare: Jenny van Odjik Examinator: Helene Bertéus Forslund Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2020-05-26 Bakgrund: Hjärt- och kärlsjukdomar är den vanligaste orsaken till för tidig död globalt sett och högt blodtryck är en betydande riskfaktor för att utvecklingen av dessa. Tidigare forskning pekar mot att en kost innehållandes bland annat mejeriprodukter kan ha en blodtryckssänkande effekt. LÄS MER