Sökning: "Julia Kullberg"

Hittade 2 uppsatser innehållade orden Julia Kullberg.

  1. 1. Mildly nutritious or mild and nutritious : a study on the effect of low phenolic content in wheat and rye kernels and its sensory effect on whole grain breads

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Julia Kullberg; [2023]
    Nyckelord :White rye; white wheat; low phenolic flour;

    Sammanfattning : Recent studies on the dietary habits of the Swedish population show that only 30% reaches the recommended levels of dietary fibres. As a high fiber intake is associated with health benefits and a decrease in the risk of developing lifestyle disease, there may be a need for new types of fibre and wholegrain products. LÄS MER

  2. 2. Vassle: sammansättning, process och användningsområden : en jämförelse av söt, salt, och sur vassle

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Julia Kullberg; [2021]
    Nyckelord :söt vassle; salt vassle; sur vassle;

    Sammanfattning : Vassle är mjölkindustrins största biprodukt och stora mängder genereras årligen. Nyttjandet av vassle förlorades till stora delar i och med den industriella osttillverkningens uppkomst men dagens industri har åter börjat ta vara på denna näringsrika råvara med hjälp av ny forskning, nya metoder och teknologi. LÄS MER