Avancerad sökning

Hittade 3 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Ingen effekt av fermenterade sojaprodukter på blodfetter

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Paulina Lindman; Julia Nordqvist; [2022-06-21]
    Nyckelord :Blodfetter; lipidprofil; HDL-C; LDL-C; totalkolesterol; kardiovaskulär sjukdom; cheonggukjang; doenjang; fermenterad soja; fermented soy; cardiovascular disease; total cholesterol; lipid profile; Blood lipids;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna systematiska översikt var att undersöka det vetenskapliga underlaget för att supplement av fermenterade sojaprodukter har en effekt på blodfetter hos vuxna med normala blodfettsnivåer. Metod: Litteraturinsamlingen genomfördes i databaserna PubMed och Scopus. LÄS MER

  2. 2. Vegansk kosthållning : En kvantitativ studie om upplevelser, erfarenheter och kostmönster hos veganer

    Master-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Julia Lindman; [2019]
    Nyckelord :kost; vegan; veganism; vegetarian; upplevelser; erfarenheter; kostmönster;

    Sammanfattning :   Bakgrund Vegetarisk kosthållning blir vanligare och intresset för veganism ökar. Kosthållningen kan innebära hälsofördelar vilket är ett av motiven till veganism. Trots ökad popularitet cirkulerar fortfarande fördomar kring kosthållningen. LÄS MER

  3. 3. Dyslexi och inkludering : Förutsättningar för en god läs- och skrivundervisning

    M1-uppsats,

    Författare :Frida Lindman; Julia Strang; [2016]
    Nyckelord :Dyslexi; Inkludering; läs- och skrivundervisning; klassrumsdimension;

    Sammanfattning : Litteraturstudiens syfte är att undersöka hur elever med dyslexi i årskurs F-3 kan inkluderas utifrån en klassrumsdimension i läs- och skrivundervisningen.  Med studien vill vi söka svar på hur lärare kan genomföra en inkluderad läs- och skrivundervisning samt hur den fördelaktigt kan se ut för elever med dyslexi. LÄS MER