Sökning: "KÖTT"

Visar resultat 1 - 5 av 414 uppsatser innehållade ordet KÖTT.

  1. 1. Från kaninmat till miljöåtgärd

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Nana Aziz Hassan; [2020-08-17]
    Nyckelord :miljö och hälsa; miljömåltider; offentliga måltider; skolmat; vegetariskt;

    Sammanfattning : Kandidatuppsats 15 hpProgram: Kostekonomprogrammet med inriktning mot ledarskap, 180 hpNivå: GrundnivåHandledare: Anna PostExaminator: Cecilia Magnusson SporreAntal sidor: 41Termin/år: Vt2020.... LÄS MER

  2. 2. Hur kommuniceras den hållbara skolmåltiden?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Denise Odhner; Linda Trieu; [2020-08-05]
    Nyckelord :Grundskolebarn; hållbara måltider; skolmåltider; sociala medier;

    Sammanfattning : Kandidatuppsats 15 hpProgram: Kostekonomi med inriktning mot ledarskapNivå: GrundnivåHandledare: Hillevi PrellExaminator: Anna PostAntal sidor: 32 sidor (inklusive bilagor)Termin/år: VT 2020Nyckelord: Grundskolebarn, hållbara måltider, skolmåltider, sociala medier.... LÄS MER

  3. 3. Människan har alltid ätit kött, så varför väljer man nu att konsumera köttersättningsprodukter? En studie som studerar meningen bakom konsumtionen av köttersättningsprodukter

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Felix Arvidsson; Josephine Karlsson; [2020-06-29]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. Raman spectroscopy in neurosurgery

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för teknikvetenskap och matematik

    Författare :Saga Bergqvist; [2020]
    Nyckelord :Raman spectroscopy; brain tumor; diagnosis;

    Sammanfattning : Brain tumors or brain cancer is a disease than affects people of all ages. The median age of a person living with a brain tumor is 60 years, it is however a disease that affects children and young adults in high grade. LÄS MER

  5. 5. Framtidens mat : Hur resonerar konsumenter kring matval och hållbarhet idag och för framtiden?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap; Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Alice Clivemo; Maja Svensson; [2020]
    Nyckelord :Behavior; Future food; food choices; trendspotting; sustainability; Beteendemönster; framtidens mat; hållbarhet; matval; trendspaning;

    Sammanfattning : Matval styrs av flera olika aspekter, vilket gör det komplext. Detta innebär också att det ofta är svårt att styra konsumenten att förändra sina matval till att bli mer hållbara. Studiens syfte är att ur ett hållbarhetsperspektiv undersöka hur konsumenter resonerar kring matval idag och för framtiden. LÄS MER