Sökning: "Kålrot"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet Kålrot.

  1. 1. Kan odlad mångfald bidra till kulinarisk mångfald?

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Sofia Lundvall; Moa Ekman; [2018]
    Nyckelord :Gastronomisk potential; Kultursort; Kålrot; Influencer; Sensorisk profilering.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 2. Interspecifik konkurrens mellan kålrot och vårkorn

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Författare :Anna Pers Berglund; [2012]
    Nyckelord :konkurrens; kålrot; vårkorn; ljus; kväve;

    Sammanfattning : Konkurrens mellan växter uppstår när deras gemensamma behov av resurser är större än tillgången. Man talar om olika typer av konkurrens, exempelvis den intraspecifika som uppstår mellan individer av samma art och den interspecifika konkurrensen mellan indivi-der från olika arter. LÄS MER

  3. 3. Rapsolja- användning, kemisk sammansättning och odlingsfaktorer

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Maria Smitterberg; [2011]
    Nyckelord :Rapsolja; Kemisk sammansättning; Rapsodling; Odlingsfaktorer;

    Sammanfattning : Genom litteraturstudien undersöktes rapsoljans kemiska sammansättning och faktorer som påverkar sammansättningen av rapsfröet och rapsoljan under odling. Raps (Brassica napus) tillhör Brassicaceae och är en diploid korsning mellan kålrot (B. oleracea) och rybs (B. rapa). LÄS MER

  4. 4. Effects of storage on the visual quality, ascorbic acid and total phenolic content of fresh-cut rutabaga, kohlrabi and parsnip

    L3-uppsats, SLU/Horticulture

    Författare :Lisa Rydenheim; [2008]
    Nyckelord :fresh-cut; quality; storage; rutabaga; kohlrabi; parsnip; Brassicaceae; Apiaceae; root vegetables; ascorbic acid; vitamin C; total phenolics; phenolic compounds; enzymatic browning;

    Sammanfattning : The market for minimally processed fruit and vegetables is growing rapidly and root vegetables may be interesting as fresh-cut products. The effect of cutting size and storage time on the quality of the fresh-cut rutabaga, kohlrabi and parsnip was studied. Two different sizes of fresh-cuts were compared; big slices and small sticks. LÄS MER