Sökning: "Kålrot"
Hittade 4 uppsatser innehållade ordet Kålrot.
1. Kan odlad mångfald bidra till kulinarisk mångfald?
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
2. Interspecifik konkurrens mellan kålrot och vårkorn
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Konkurrens mellan växter uppstår när deras gemensamma behov av resurser är större än tillgången. Man talar om olika typer av konkurrens, exempelvis den intraspecifika som uppstår mellan individer av samma art och den interspecifika konkurrensen mellan indivi-der från olika arter. LÄS MER
3. Rapsolja- användning, kemisk sammansättning och odlingsfaktorer
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Genom litteraturstudien undersöktes rapsoljans kemiska sammansättning och faktorer som påverkar sammansättningen av rapsfröet och rapsoljan under odling. Raps (Brassica napus) tillhör Brassicaceae och är en diploid korsning mellan kålrot (B. oleracea) och rybs (B. rapa). LÄS MER
4. Effects of storage on the visual quality, ascorbic acid and total phenolic content of fresh-cut rutabaga, kohlrabi and parsnip
L3-uppsats, SLU/HorticultureSammanfattning : The market for minimally processed fruit and vegetables is growing rapidly and root vegetables may be interesting as fresh-cut products. The effect of cutting size and storage time on the quality of the fresh-cut rutabaga, kohlrabi and parsnip was studied. Two different sizes of fresh-cuts were compared; big slices and small sticks. LÄS MER