Sökning: "Kökschef"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet Kökschef.

  1. 1. Reflektioner från beslutsfattare inom offentlig måltidsservice : Arbetet med införande av vegetarisk kost i grundskolan

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Jerry Schoultz; Alexander Brolin; [2021]
    Nyckelord :Reflektioner; från; beslutsfattare; inom; offentlig; måltidsservice; Införande; av; vegetarisk; kost; i; grundskolan; kostchef; måltidsplanerare; kökschef; måltidsplanerare;

    Sammanfattning : Bakgrund Sverige har efter lång samhällsutveckling fått lagkrav på grundskolemåltider som ska vara gratis och näringsrik. Offentlig måltidsservice utvecklar de måltiderna med införande av vegetarisk kost utifrån riktlinjer från politik och myndigheter. LÄS MER

  2. 2. Work-life Balance: ett lyckat recept? : En kvalitativ studie om kockars förutsättningar att balansera arbetsliv och privatliv

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Emma Ericsson; Daniel Ericsson; [2017]
    Nyckelord :Work-life Balance; balans mellan arbetsliv och privatliv; strukturellt stöd; kulturellt stöd; Occupational Communities; yrkesgemenskap; kockar; restaurang;

    Sammanfattning : Besöksnäringen har historiskt sett lidit av hög personalomsättning och idag är efterfrågan på kvalificerade kockar stor. Studier visar att Work-life Balance, som belyser betydelsen av anställdas balans mellan arbetsliv och privatliv, är en central variabel kopplad till anställdas intentioner att stanna inom eller lämna en organisation. LÄS MER

  3. 3. Ledarens roll i ett restaurangkök ur ett arbetspresterande perspektiv : Ett samband mellan ledarskap och aspekter som påverkar prestationsförmåga

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Anton Emanuelsson; Erik Sandblom; [2014]
    Nyckelord :Kökschef; ledarskapstilar; arbetsmiljö; restaurang; produktivitet; effektivitet; emotionell intelligens;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. Entertastement : fine dining- restaurangers arbete med gästernas helhetsupplevelse.

    Magister-uppsats, Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE)

    Författare :Rebecca Forselius; Melek Güzel; [2013]
    Nyckelord :Entertainment; restaurants; Fine dining; gastronomy; senses; concept; service; Upplevelse; restauranger; Fine dining; gastronomi; sinnen; koncept; service;

    Sammanfattning : Syftet med denna uppsats är att beskriva och analysera hur utvalda fine dining-restauranger arbetar med att skapa helhetsupplevelser för gästen. Vidare vill vi om möjlighet ges, även ge rekommendationer till hur andra företag i andra branscher kan arbeta för att tillämpa ett likande framgångsrecept. LÄS MER

  5. 5. Förväntningar på ledare inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Karin Nordqvist; Fredrik Persson; [2011-02-17]
    Nyckelord :Restaurang; ledarskap; medarbetare; ungdomsledarskap; yrkesroller;

    Sammanfattning : Uppsatsen syftar till att undersöka förväntningarna hos framtidens arbetskraft och dess tankegångar gällande ledarskap inom restaurangbranschen. I bakgrunden behandlas bland annat ungdomsledarskap. Där är det likt många andra ledarskapsteorier viktigt att vara en förebild och på ett humanistiskt sätt leda en grupp till framgång. LÄS MER