Sökning: "Kött"

Visar resultat 1 - 5 av 180 uppsatser innehållade ordet Kött.

  1. 1. Raman spectroscopy in neurosurgery

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för teknikvetenskap och matematik

    Författare :Saga Bergqvist; [2020]
    Nyckelord :Raman spectroscopy; brain tumor; diagnosis;

    Sammanfattning : Brain tumors or brain cancer is a disease than affects people of all ages. The median age of a person living with a brain tumor is 60 years, it is however a disease that affects children and young adults in high grade. LÄS MER

  2. 2. Döden och jungfrun. En studie om betydelseförskjutningen av ett existentiellt motiv (eller en studie med kött och blod)

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för konsthistoria och visuella studier

    Författare :Alina Noldin; [2020]
    Nyckelord :Death and the maiden; dance of death; memento mori; Hans Baldung Grien; Niklaus Manuel Deutsch; Elna Borch; Edvard Munch; döden och jungfrun; döden och flickan; dödsdansen; Arts and Architecture; History and Archaeology; Philosophy and Religion;

    Sammanfattning : A specific motif depicting death is the personification of death in combination with a young woman. This constellation is usually referred to as “Death and the Maiden”. The motif’s origins lie around the 16th century but was given a special revival a few centuries later. LÄS MER

  3. 3. KONSUMTION AV OCH INSTÄLLNING TILL PROTEINRIKA LIVSMEDEL : En enkätstudie på unga fysiskt aktiva personer

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap; Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Sophia Enjebo; Julia Elfving; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund Marknaden för proteinberikade produkter och proteintillskott har ökat kraftigt under de senaste åren, samtidigt som studier visar att vi får i oss tillräckligt med protein via kosten. Ett onödigt högt proteinintag kan påverka intaget av andra näringsämnen samtidigt som dessa berikade produkter är dyra. LÄS MER

  4. 4. Möjligheten att minska metallhalten i lakvatten med sulfatreducerande bakterier

    Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi; Lunds universitet/Bioteknik

    Författare :Sofie Sunesson; [2020]
    Nyckelord :Metals; Landfill; Leachate; SRB; Precipitation; Sulfide; Applied microbiology; Teknisk mikrobiologi; Earth and Environmental Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Anaerobic treatment of landfill leachate using sulphide precipitation was tested at pilot scale for the purpose of heavy metal removal. The emission of leachate is heavily regulated by Swedish authority and the overall concentrations of heavy metals is expected to rise as landfills contain less organic matter. LÄS MER

  5. 5. MINDRE RÖTT KÖTT - MILJÖ ELLER HÄLSOFRÅGA? : En enkätstudie om konsumenters upplevda kunskap om livsmedels påverkan på miljön.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap; Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Linnéa Eriksson; William Englund; [2020]
    Nyckelord :Miljö Hälsa Röttkött;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund Den svenska befolkningen äter nästan dubbelt så mycket rött kött än livsmedelsverkets rekommendationer. Då rött kött har stor påverkan på miljön kan ökad livsmedelskunskap leda till förbättrade matvanor ur ett miljöperspektiv. LÄS MER