Sökning: "Kött"
Visar resultat 21 - 25 av 494 uppsatser innehållade ordet Kött.
21. Delikatessdisken - En observationsstudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Delikatessdisken har utvecklats under många år och var först en del av torghandel. På grund av hygien och tillgänglighet har handelsplatsen därefter tagit sin plats i saluhallar och sedan även i matvarubutiker. I delikatessdisken kan man hitta produkter som kött, fisk, grönsaker och mejerier. LÄS MER
22. Ett förvandlat sinnelag : En studie över distinktionen mellan φρόνημα τῆς σαρκὸς och φρόνημα τοῦ πνεύματος i Romarbrevets åttonde kapitel
Kandidat-uppsats, Enskilda Högskolan Stockholm/Avdelningen för religionsvetenskap och teologiSammanfattning : Uppsatsen undersöker, ur några olika perspektiv, distinktionen mellan Andens och köttets sinnelag i Rom 8. Ordet för sinnelag (φρόνημα), dess betydelse och Paulus användning av det studeras. LÄS MER
23. Elevers perspektiv på livsmedelsförvaring : -En enkätstudie bland elever i årskurs 8-9
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Sammanfattning Bakgrund: Korrekt förvaring av livsmedel är avgörande för att bibehålla matens kvalitet och förhindra att livsmedel blir dåligt. Dåliga livsmedel kan påverka vår hälsa negativt. En korrekt livsmedelsförvaring bidrar till ett minskat matsvinn och en hållbar utveckling. LÄS MER
24. Ökade produktionskostnader och krisberedskap : en intervjustudie från ekologiska nötköttsproducenters perspektiv
Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Kriget i Ukraina har bidragit till stora utmaningar för dagens producenter i form av ökade produktionskostnader. Kostnader för insatsvaror, el och drivmedel har skjutit i höjden vilket har bidragit till att lantbrukare tvingats skära ner sin produktion eller i vissa fall lägga ner den helt (LRF 2022b). LÄS MER
25. Business Model Innovation for a Foodtech Startup : Solving Food Waste Using Real Time Spoilage Indicator
Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : Food, an essential to human existence is also a major contributor to negative environmental and social impact due to the complexity of the food system, current ways of working of the stakeholders and consumer behaviour. This thesis deals with one such food product, fresh meat which has a high carbon footprint due to extensive land and water usage during production. LÄS MER