Sökning: "Köttindustrin"

Visar resultat 1 - 5 av 20 uppsatser innehållade ordet Köttindustrin.

  1. 1. Sustainable utilization of waste and by-products from the meat industry

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Anton Glimåker; [2023]
    Nyckelord :Food waste; sustainability; protein; bioactive peptides; enzymes;

    Sammanfattning : The purpose of this research was to summarise existing scientific literature on waste and by-products from the meat industry and suggest how the meat industry can use it in order to reduce environmental damage, increase food availability and contribute to the achievement of the Sustainable Development Goals. The report is a literature study were several databases were used. LÄS MER

  2. 2. Hållbar omställning av den svenska köttbranschen genom implementering av vegetabiliskt protein

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Industriell teknik

    Författare :Filippa Rydberg; Hanna Stanser; [2023]
    Nyckelord :hållbar omställning; köttindustri; kött; vegetabiliskt protein; etablerade företag; alternativt protein; svenska köttbranschen;

    Sammanfattning : Köttindustrin har en omfattande negativ klimatpåverkan då värdekedjan släpper ut växthusgaser. Andra problem industrin bidrar till är markdegradering, förorening och övergödning. Till följd av detta har industrin börjat granskas och alternativa tillvägagångssätt och produkter framkommit. LÄS MER

  3. 3. Mellan lantbrukare och entrecôte : en jämförelsestudie om aktörer i livsmedelskedjan för köttprodukter i Uppsala län

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Jessica Hägg; Anette Eriksson; [2023]
    Nyckelord :Kooperativ; agrar marknad; beslut; Swedish Meats; beslutsteori; transaktionskostnadsteori; köttindustrin; aktiebolag;

    Sammanfattning : Livsmedelsproduktion i Sverige har aldrig varit så aktuell som nu. Samtida kriser ökar medvetenheten om sårbarheten i den svenska livsmedelskedjan. Sedan 2017 har Sverige en livsmedelsstrategi för att öka den svenska livsmedelsproduktion. LÄS MER

  4. 4. Sörböna

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)

    Författare :Lina Svärd; [2023]
    Nyckelord :Tofu; Visuell kommunikation; Hållbarhetsmärkningar; Förpackningsdesign; Hållbarhet;

    Sammanfattning : Idag lever vi på en planet som är hotad av oss människors miljöförstöring. I denna klimatkris står köttindustrin för den största andelen klimatpåverkan inom livsmedelsindustrin. Men intresset för att äta mer vegetariskt och veganskt har ökat sedan 2018 bland konsumenterna tack vare den ökade medvetenheten. LÄS MER

  5. 5. Falafel på favaböna : En studie på olika ingrediensers effekt på volym och textur

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Johanna Lavin; Amanda Valenzuela Diaz; [2022]
    Nyckelord :food science; livsmedelsteknik; favaböna; falafel; proteinskifte; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Köttkonsumtionen ökar hela tiden och bidrar till en negativ klimatpåverkan. Detta på grund av de växthusgaser som köttindustrin medför. Att äta en mer växtbaserad kost kan ha en effektfull inverkan på minskandet av dessa växthusgaser. LÄS MER