Sökning: "Köttkonsumtion"

Visar resultat 1 - 5 av 46 uppsatser innehållade ordet Köttkonsumtion.

  1. 1. Nudging för att minska köttkonsumtion : En studie för att förändra studenters beteende

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Miljövetenskap; Högskolan i Gävle/Miljövetenskap

    Författare :Johan Åkerström; Noor Alsade; [2019]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Syfte med studien är att undersöka om nudging är en effektiv metod för att förändra beteende hos studenter på Högskolan i Gävle. Studien kommer att undersöka om två nudgingmetoder (informationskampanj och nudge) kan förändra studenternas beteende, samtidigt jämföra vilken metod som ger bättre effekt till att förändra beteende och minska köttkonsumtion. LÄS MER

  2. 2. Är du en hycklande miljövän? - En experimentell studie om hycklerimanipulationens effekt på miljövänliga beteendeintentioner

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för psykologi

    Författare :Nora Björn; Evelina Runnö; [2019]
    Nyckelord :Kognitiv dissonans; hycklerimanipulation; miljövänlig; beteendeintention; uttalande; Social Sciences;

    Sammanfattning : När diskrepansen mellan vad människor säger och vad de gör uppmärksammas, väcks kognitiv dissonans som kan motivera beteendeförändring. Ett sätt att uppmärksamma denna diskrepans är genom hyckleriparadigmet, som är en tvåstegs sekventiell metod för att inducera kognitiv dissonans som visat sig ha potential att påverka beteende i miljövänlig riktning. LÄS MER

  3. 3. Vem kan man lita på? : förhandling om legitimitet i debatten om köttkonsumtion

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Medie- och kommunikationsvetenskap

    Författare :Malin Hagman; [2019]
    Nyckelord :köttkonsumtion; medial debatt; sociala medier; risk; legitimitet; Social Sciences;

    Sammanfattning : Uppsatsen "Vem kan man lita på? Förhandling om legitimitet i debatten om köttkonsumtion" är författad av Malin Hagman vid Institutionen för Kommunikation och Medier vid Lunds universitet. Denna uppsats undersöker den mediala debatten om köttkonsumtion som uppstod i samband med att livsmedelskedjan Coop lanserade sin kampanj "#nyavardagsmaten" med tillhörande reklamfilm "Kära köttbit". LÄS MER

  4. 4. Hållbar köttkonsumtion

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Moa Persson; [2018-08-10]
    Nyckelord :maskulinitet; hållbar köttkonsumtion; vegetariskt; genus;

    Sammanfattning : Kandidatuppsats 15 hpProgram Hälsopromotion, kostvetenskapVt 2018Handledare: Agneta SjöbergExaminator: Daniel Arvidsson.... LÄS MER

  5. 5. Vegotrendens drivkrafter och utmaningar: En intervjustudie om vegetarianismens utveckling i Sverige

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Kultur och samhälle

    Författare :Nikolina Petrovic; [2018]
    Nyckelord :köttkonsumtion; hållbar utveckling; miljöpåverkan; medvetenhet; hälsa; etik; karnist; vegetarian; vegan;

    Sammanfattning : Hittills har forskning visat att köttkonsumtionen växer och den har beräknats att fortsätta öka i världen trots att man börjat bli medveten om de negativa konsekvenser köttproduktionen och konsumtionen medför. Nu har för första gången på 30 år köttkonsumtionen i Sverige minskat. LÄS MER